Sint Joep Markt in Sittard

Sint Joepmarkt 2015
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 20 maart 2017 kunnen bezoekers weer genieten op de grootste jaarmarkt van Nederland. Sint Joep is al meer dan 200 jaar een geliefde markt. Een plek om speels en nieuwsgierig op zoek te gaan naar allerhande dingen die het leven aangenamer maken.

Gezellig struinen door de slingerende straatjes in de eeuwenoude binnenstad van Sittard. Meer dan 350 marktkooplieden, standwerkers en artiesten zorgen een markt vol levenslust. Dat kun je zien, voelen, horen en proeven. De heerlijke cafeetjes en restaurantjes met verwarmde terrassen nodigen uit om na een paar uur struinen op de markt eens even lekker pas op de plaats te maken. De markt begint om 08:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Het Brocanteplein

Het Tempelplein wordt omgetoverd tot een waar brocanteplein. Snuffelen door het bijzondere aanbod aan brocante producten. Op het Brocanteplein staat ook de Vinyl Market van Poppodium Volt. Muziekliefhebbers kunnen hier heerlijk rondstruinen om hun platencollectie compleet te maken. Achter de 16 kramen staan lopende muziek encyclopedieën. Stripboekenwinkel Atomik laat je op het Brocanteplein ouderwets rondsnuffelen tussen bakken vol strips. Zoeken naar een ontbrekend exemplaar in de verzameling of originele strips. Atomik heeft het allemaal. Barbaristas knipt, scheert of styled je kapsel of baard naar de laatste mode.

Schootsvelden

Darteldome tovert de Schootsvelden om in waar speelparadijs. Er staat een grabbelton met toffe prijzen, een minidisco en er zijn leuke spelletjes, zoals blikgooien en sjoelen. Op de Schootsvelden is het één groot kinderfeest. Ook de meeleeftheater typetjes “Babs en Bas” zijn aanwezig. Ook deelt Darteldome leuke goodiebags uit.

Foodtrucks zorgen op de Schootsvelden voor een heus openluchtrestaurant. Liefde voor lekker eten dat ter plekke wordt bereid. De retro & vintage lounge area – ingericht door het Meubeldepot – laten je na een paar uurtjes heerlijk struinen even heerlijk wegdommelen met prachtig uitzicht op de historische binnenstad van Sittard.

Route de Rock ’n Roll

Op vijf plekken spelen singer-songwriters tijdens Sint Joep akoestische muziek. De artiesten spelen tussen 11:00 – 16:00 uur in Jardin d’Isabelle, het Mariapark, op het brocanteplein, de Parklaan en de Paardenstraat.

Uur   Tempelplein  Paardenstraat Jardin D'Isabelle Mariapark   Parklaan
11:00  Gadjo Dilo   Daan Schreurs Robert Brown    Arcus Band   Koperpoets
12:00  Koperpoets   Gadjo Dilo   Daan Schreurs   Robert Brown  Arcus Band
13:00  Arcus Band   Koperpoets   Gadjo Dilo     Daan Schreurs Robert Brown
14:00  Robert Brown  Arcus Band   Koperpoets     Gadjo Dilo   Daan Schreurs
15:00  Daan Schreurs Robert Brown  Arcus Band     Koperpoets   Gadjo Dilo

Belevingsexpo Toon Thuis

De expositie is één grote beleving. De bezoeker gaat op een ontdekkingstocht door het leven en werk van Toon Hermans. Op een interactieve wijze kan de bezoeker luisteren naar de vele liedjes, kijken naar zijn conferences en ervaren hoe Toon leefde. De standwerkers op Sint Joep vormden een belangrijke inspiratiebron voor Toon Hermans. Met name de ‘fluitjesman’. Deze markante standwerker komt tijdens de jaarmarkt tot leven.

» www.toonthuis.nl

Reacties