Tentoonstellingen tijdens Wèntjerdruim in Mariapark

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van zondag 2 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 viert het Mariapark met een tweetal tentoonstellingen op haar eigen manier Wèntjerdruim.

Expositie ‘Verbeelding’, door 8 kunstenaars van KC61

Jos Solberg aan het woord over deze expositie: “De kunstenaars laten zien hoe ze hun verworven technieken benutten om tot een kunstzinnig resultaat te komen en dit te ‘verbeelden’ in een individuele vormtaal. Kunst is de wereld van de verbeelding bij uitstek. De kunst richt zich op het onderzoeken van subjectieve ervaringen. Een kunstwerk is de uitkomst van dit onderzoek en een experimenteel voorstel om de wereld anders te bekijken. Bij kunst gaat het erom hoe we ons verhouden tot het bestaan zoals ons dat door kunstenaars wordt voorgehouden.”

De schilders Leo Kornips en Jos Solberg tonen kleurrijke, maar ook verstilde werken in acryl op canvas. Coby Langen maakt boeiende stofcollages die een eigen verhaal vertellen. Keramiste Jeanne van Hest verlegt met haar creaties de grenzen van het werken met klei en ook Lei Hannen zoekt naar nieuwe en onbekende keramische vormen. Edith Tergau verbeeldt in haar keramisch werk verstilde momenten van groei en vergankelijkheid. Keramiste Ankie Vrolings verrast met een eigenzinnige vormtaal en Evelien Wink toont wonderbaarlijke, uitgesproken objecten.

Kerststallen uit de collectie van Pastoor van Oss

Ook herbergt het Mariapark tijdens Wèntjerdruim de inmiddels traditionele tentoonstelling van kerststallen afkomstig uit alle werelddelen uit de collectie van Pastoor Van Oss Schimmert.

Kom kijken naar de vaak verrassend vorm gegeven en ook weer traditionele kerststallen die — mooi ingepast in kerstsfeer — in de omgeving van het Mariapark goed tot hun recht komen.

Mariapark, Oude Markt 14, Sittard
Exposities geopend van zondag 2 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 op dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag. Vrij entree.

article
148600
Van zondag 2 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 viert het Mariapark
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/tentoonstellingen-tijdens-wentjerdruim-in-mariapark/
2018-11-29T09:10:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/28190221/expositie-december-2018-mariapark-torentje-sittard.jpg
Mariapark, tentoonstellingen, Wentjerdruim