Themadag over insecten in Kasteelpark Born

De kleine julikever
Foto: Kasteelpark Born

Insecten: de een vindt ze supercool, de ander krijgt kippenvel bij het zien van deze kriebelende kruipers.

Onbekend maakt onbemind en daarom zet Kasteelpark Born op zondag 21 augustus deze dieren in het zonnetje. Je kunt onder andere meer leren over de wandelende takken, kakkerlakken en bijen. Durf je te komen?

Insectenhotel

In je eigen achtertuin of op je balkon leven heel veel insecten. In de wintermaanden zoeken ze een slaapplekje. Als je een insectenhotel ophangt, maak je heel veel dieren blij. Heb je nog geen insectenhotel? Geen probleem! Voor 10 euro kun je je eigen insectenhotel in elkaar zetten bij de workshoptafel. Neem hem mee en hang hem thuis op!

Ook zijn er imkers aanwezig die je van alles kunnen vertellen over bijen en de bestrijding van de Aziatische hoornaar. (Lees verder onder de foto.)

Insectenhotel maken
Bouw je eigen insectenhotel

Insecten proeven

Insecten zijn nuttige dieren die in iedere tuin voorkomen. Er zijn veel dieren die ook insecten eten. Wist je dat jij ook insecten kunt eten? Je kunt ze verwerken in allerlei recepten, maar gefrituurd zijn ze erg lekker! Kom je proeven? (deze activiteit is onder voorbehoud). Alle activiteiten zijn van 13:00 tot 16:00 uur en zolang de voorraad strekt. (Lees verder onder de foto.)

Cake met insecten
Cake met insecten

Ingezzzoemd

In de Wasjbear leer je over de bloemetjes en de bijtjes. Met een binoculair of loep kun je ook diverse insecten van dichtbij bekijken.

Megaspeurtocht: Een zomer vol insecten…

Tot en met eind augustus is er in het park een megaspeurtocht over insecten. Neem het paspoort en de plattegrond mee bij de kassa en ga op zoek naar de informatiebordjes die verspreid in het park staan. Er is een speurtocht voor de onderbouw en een voor de bovenbouw van de basisschool beschikbaar.

Openingstijden

Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt €7,00 voor kinderen en €9,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.

Cookieinstellingen