Verklanking en verbeelding bij De Salon Sittard-Geleen

Foto: Philharmonie Sittard

Op zondag 20 januari geeft het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard een bijzonder concert in de hal van Ligne.

Dat gebeurt in het kader van de tentoonstelling van De Salon Sittard-Geleen in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Nog tot en met 27 januari is daar de tentoonstelling Sittard, wat verbeeld jij je? van Stichting De Salon Sittard-Geleen te zien.

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, die een binding hebben met Sittard-Geleen. De door curator Joep Vossebeld geselecteerde kunstenaars hebben hun toekomstvisioenen over Sittard vertaald naar uiteenlopend beeldend werk. Je vindt er een Ben jij een Sittardenaar-spel, video’s, installaties, tekeningen, een geluidslandschap en nog veel meer.

Slagwerkensemble Philharmonie Sittard

Het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard geeft onder leiding van Frank Marx ‪op zondag 20 januari om 13:00 uur een muzikale bloemlezing van wetenschappelijke verklankingen in de hal voor het museum. Je ervaart hoe de diepe slaap klinkt, hoe enkele hersendelen worden verklankt en hoe de stelling van Pythagoras in muziek en dans tot leven komt. Wetenschapper Dr. Tim Leufkens leidt ieder deel in met een korte uitleg van de wetenschap achter de muziek. De composities zijn geschreven door Vincent Cox.

Het concert in de hal van Ligne is gratis te bezoeken. ‬‬

Kunstenaarsgesprek

Aansluitend aan het concert vindt er om 14:15 uur een kunstenaarsgesprek plaats tussen enkele deelnemende kunstenaars aan De Salon en kunsthistoricus Ruud Lammerink. Het kunstenaarsgesprek in de tentoonstelling van De Salon is gratis bij te wonen op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling. Hiervoor gelden op 20 januari de reguliere entreeprijzen.

De Salon Sittard-Geleen – Sittard, wat verbeeld jij je?
tot en met 27 januari 2019
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
Ligne 5, Sittard
» meer informatie

article
151773
Op zondag 20 januari geeft het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard een bijzonder concert in
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/verklanking-en-verbeelding-bij-de-salon-sittard-geleen/
2019-01-12T10:30:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/11212251/slagwerker-slagwerkensmble-philharmonie-sittard.jpg
De Salon Sittard-Geleen, Verklanking en verbeelding