Workshop Beatbox en Zangimprovisatie bij De Domijnen

Foto: Pedro Matos

Bij de derde editie van het Barockfestival Sittard (19 tot en met 23 juni) geeft Pedro Matos een avontuurlijke workshop Beatbox en Zangimprovisatie.

Deze Portugese zanger en gitarist laat zangers op een andere manier naar liederen kijken, luisteren en vooral interpreteren.

Een anders dan anders zangworkshop

De combinatie van improvisatie en het gebruik van diverse stemmogelijkheden geeft een extra dimensie aan de vertolking van een muziekstuk. Dit vergroot de veelzijdigheid van je zangkwaliteiten.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die gewend is om te zingen en bij voorkeur wat ervaring heeft in een koor. Het allerbelangrijkste is dat men open-minded is om nieuwe dingen te proberen met de stem.

Wat houdt de workshop in?

Pedro Matos leert zangers op een verrassende wijze nieuwe manieren om de stem te gebruiken.
In ‘no time’ laat hij je kennis maken met enkele basisprincipes van beatboxing en vocale effecten. Tijdens de workshop ontdek je de veelzijdigheid van de stem en krijg je de tools om een creatievere (koor)zanger te worden.

Over Pedro Matos

Pedro Matos (Torres Vedras, Portugal) is een multidisciplinaire zanger en gitarist die nu in Berlijn werkt en woont. Pedro voltooide zijn bachelor in klassieke zang en klassieke gitaar. Hij volgde acteerlessen, deed ballroomdancing en verdiepte zich in de jazzmuziek.

Zijn interesse in Beatbox en zangimprovisatie gaf hem de impuls workshops te organiseren voor koren en groepen zangers met als doel een brug te slaan tussen conventionele koormuziek en zangimprovisatie.

Workshop Beatbox en Zangimprovisatie door Pedro Matos
Zaterdag 22 juni 13:00-17:00 uur in Poppodium Volt
Deelname kost € 20
» meer informatie

Neem je deel als koor dan krijg je per persoon 25 procent korting op je inschrijfgeld bij deelname vanaf 4 koorleden. Koren melden zich aan via [email protected].

article
159572
Bij de derde editie van het Barockfestival Sittard (19 tot en met 23 juni) geeft
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/workshop-beatbox-en-zangimprovisatie-bij-de-domijnen/
2019-04-10T18:08:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/04/10180825/Workshop-Pedro-matos.jpg
De DoMIJNen, Pedro Matos, Workshop Beatbox en Zangimprovisatie