Centrum Sittard puilde uit

Het stralende weer – in elk geval tot sluitingstijd van de winkels – en het aantrekkelijke Oktoberfeestprogramma trokken zondag vele tienduizenden mensen naar het centrum van Sittard.

slux8fq8i0hn16bwa6shygg6u
Heilige Oktobermis

’s Ochtends konden de liefhebbers – al dan niet nadat eerst de Heilige Oktobermis in de Basiliek aan de Oude Markt was bezocht – de zondag beginnen met een traditioneel frühschoppen in Oktoberfeeststijl. In diverse kroegen in de stad speelden blaaskapellen, met als grote trekker Zu die Helle Kapelle bij Ernesto’s – Egerländermusik van Ernst zelf. Ernst Mosch welteverstaan.

w2b19wb3voq6dvqgh7fuas4iy
Zu die Helle Kapelle

Vanaf een uur of twaalf stroomde hel publiek toe voor een bezoek aan winkels, kermis en Oktoberfeestterrein, waar in alle paviljoens een gratis toegankelijk programma was voorzien, met onder andere de traditionele Limburgse middag – met o.a. Beppie Kraft en Big Bennie – en Limburgse beste Stimmungsmacher in het Brand Weizen paviljoen: Wir sind Spitze. 
pmbvcsnk00mu82fho6f3y7m02
Een groep jonge majorettes bij een van de schutterijen
Een van de hoogtepunten van de middag was de optocht waarmee het Internationale Gilden- en Schutterstreffen werd afgesloten. Het publiek stond weer rijen dik langs de optochtroute opgesteld.
bcju7trg4ulgmvbmvwwr40t6c
Mee in de stroom richting Wiese
Na afloop van de stoet was het schuifelen geblazen in het hele centrum. Je kon er zowat over de hoofden lopen. Behalve in de paviljoens op het feestterrein was er in diverse café’s in het centrum ook ’s middags muzikaal vertier.
Cookieinstellingen