Eerste fase renovatie stadspark bijna af

De eerste fase van de renovatie van het uit 1920 daterende Sittardse stadspark – aangelegd naar een ontwerp van de Amsterdamse landschapsarchitect Dirk Tersteeg – is zo goed als klaar.

Het gehele stadspark wordt de komende jaren gerevitaliseerd. Een stevige ingreep, die nodig is vanwege een aantal problemen waar het park mee te maken heeft, zoals een te hoge waterstand en een bomenbestand dat nodig aan verjonging toe is. 
Ook qua gebruik sluit het park niet meer aan bij de wensen van deze tijd. Het park moet niet alleen geschikt zijn om er te wandelen, te ontmoeten en verblijven. Men moet er ook kunnen  spelen en sporten. En het moet een plek zijn waar kleine evenementen kunnen worden gehouden.
Het project moet in 2020, wanneer het monumentale park (Rijksmonument sinds 2000) honderd jaar oud is, gereed zijn. De eerste fase startte begin 2014 en is nu bijna afgerond. 
De nieuwe inrichtingsvisie en een nieuw ontwerp zijn tot stand gebracht door de gerenommeerde landschapsarchitecten van Buro Sant en Co, samen met een klankbordgroep van omwonenden en andere belanghebbenden.
dan1szadl9sfzd2pb3cpunwd5
Pinetum
In het gebied rond de eendenvijver bij de Agricolastraat en het eraan grenzende pinetum – de naaldbomentuin – is het groen dat niet meer paste in het nieuwe ontwerp weggehaald. Rondom de eendenvijver is een nieuwe rand gemetseld met daarop een laag hekje dat past bij een park van honderd  jaar oud. De lange bank parallel aan de Agricolastraat en de trappen zijn opnieuw opgemetseld en de wandelpaden zijn verbreed en opnieuw geasfalteerd. Het asfalt krijgt nog een slijtlaag van grind.
Maandag 17 november maakte wethouder Leon Geilen (o.a. leefomgeving en openbare ruimte) samen met gemeentelijk landschapsarchitect Guy Limpens een begin met het planten van de nieuwe bomen. In totaal worden er in het gedeelte van het park dat in de eerste fase werd aangepakt 65 nieuwe bomen geplant.
In het najaar van 2015 wordt begonnen met de tweede fase van het renovatieproject. Dan zijn roei/visvijver en omgeving aan de beurt en het tweede gedeelte van de Vijverweg.
p3vr8kvcw99td4v5wb2frqmhd
Eendje voeren bij de Aenjepoul.
Cookieinstellingen