Kansje op winterse neerslag

Foto:

Warme sjaal, handschoenen en ijsmuts kunnen tevoorschijn worden gebracht, want het weer wordt een stukje meer winters. Het was te merken dat het vandaag de eerste dag van de meteorologische winter was.

Maandag bracht een stevige koude oostenwind de gevoelstemperatuur richting vriespunt. Het was weliswaar 4 graden boven nul, maar in de wind voelde het beduidend kouder aan.
 
Dinsdag mogelijk eerste winterse neerslag
Morgen is het bewolkt. Plaatselijk kan wat motregen of natte motsneeuw vallen, maar veel zal het niet voorstellen. Vooral het zuidoosten maakt kans op de eerste sneeuwvlokjes.
 
De middagtemperatuur ligt op de meeste plekken iets boven het vriespunt. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is boven land zwak tot matig.
 
Woensdag en donderdag blijft het droog. Daarbij is het nog altijd vrij koud met ’s nachts lichte vorst en overdag temperaturen enkele graden boven nul. De wind zit op beide dagen in de (noord)oosthoek.
 
Vanaf vrijdag weer warmer
Vrijdag draait de wind naar het westen en daardoor wordt het wat minder koud: ’s middags wordt het 3-6 graden. Er is veel bewolking en misschien valt een beetje regen. In het weekend wordt het zachter met maxima van 5-8 graden en minima net boven het vriespunt. Voor volgende week is er een grote kans op wisselvallig weer met maxima rond 7 graden en minima van een graad of 3. Dit zijn vrij normale temperaturen voor begin december.
Cookieinstellingen