Besluitenlijst week 25 (19-06-2017)

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 25 van 2017 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt

Besluitenlijst week 25 (19-06-2017)

Brief ernstige stankoverlast brandstof
Het college besluit:

  1. Kennis te nemen van de brief van 13 maart 2017 inzake ernstige stankoverlast van brandstof.
  2. Akkoord te gaan met de antwoordbrief.

Informatie: Michael Graafhuis
Telefoon: 046-4778144
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Buurthuis Stadbroek, Jan Steenstraat 1a, Sittard
Het college besluit in te stemmen met:

  1. Het lopende experiment om te komen tot een buurthuis Stadbroek NO tot 1 juni 2018 te verlengen en het gebouw daarna formeel in erfpacht over te dragen aan de door bewoners opgerichte Stichting ‘Buurthuis de Kantine’.
  2. Het gebruik van het gebouw door de buurt, in afwachting van de formele overdracht in erfpacht vastleggen in een gebruiksovereen-komst.
  3. € 50.000 toe te kennen uit de voorziening ISV Stadbroek, Sanderbout, Limbrichterveld voor het uitvoeren van achterstallig onderhoud aan het gebouw en de installaties.

Informatie: Ger Heyman
Telefoon: 046-4777703
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Evaluatie accommodatiebeleid
Het college besluit:

  1. Kennis te nemen van de Evaluatie van het accommodatiebeleid en de daarin opgenomen conclusies/adviezen en deze te bespreken met het veld (wijkplatform, gebruikers en eigenaren, huurders en beheerders van accommodaties).
  2. Conclusies/adviezen – met in achtname van de resultaten van de bespreking met het veld – te verwerken in de Beleidsregels subsidiëring huisvesting gemeenschaps-accommodaties.
  3. De limitatieve lijst van panden die vallen onder het accommodatiebeleid bij te stellen en parallel te laten lopen aan de uitvoering van de Toekomstvisie Duurzame accommodaties voor zover niet het gevolg van eerdere besluitvorming.
  4. De subsidiebijdragen vooralsnog niet te wijzigen, maar te evalueren in samenhang met vaststelling van kostendekkende huur nieuwe stijl, analyse en transitie.
  5. Reüniegebouw en Plenkhoes onder strikte voorwaarden en voor beperkte tijd te verhuren aan de huidige exploitanten.
  6. Na afronding van alle Toekomstbeelden en analyse van de effecten van de invoering van kostendekkende huren nieuwe stijl het systeem opnieuw te bezien aan de hand van de onder Visie beschreven overwegingen.

Informatie: Corry de Koster
Telefoon: 046-4777660
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Themasessie Duurzame accommodaties
Het college besluit:

  1. Akkoord te gaan met doorleiding van de sheets t.b.v. de presentatie aan de raadscommissie van 29 juni 2017.
  2. De uit te werken scenario’s en aanpak als basis voor het interactief traject vast te stellen voor de clusters:
    1. Obbicht/Grevenbicht
    2. Lindenheuvel
    3. Geleen Zuid de Kluis
    4. Munstergeleen
    5. Sittard Centrum
    6. Kollenberg Park Leyenbroek.

Informatie: Corry de Koster
Telefoon: 046-4777660
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Facilitering Limburg LIONS
Het college besluit:

  1. In te stemmen met het zgn. hybride huisvestingsmodel, inhoudende dat LIONS 1 de topwedstrijden in de Topsporthal van City Resort speelt en de overige wedstrijden en trainingen zoveel als mogelijk in de Stadssporthal.
  2. Een bijdrage van € 10.000 beschikbaar te stellen ter dekking van de kosten van de plaatsing van een tribune in de Topsporthal tijdens de finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap, seizoen 2015/2016.
  3. In het kader van branding/stadspromotie een sponsorbijdrage beschikbaar te stellen aan de LIONS voor de seizoenen 2017/2018 tot en met 2021/2022 voor een bedrag van € 7.000 per jaar, uit te keren in twee termijnen: zowel in 2017 als in 2018 een bedrag van €17.500.

Informatie: Jack Rademakers
Telefoon: 046-4777737
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Cookieinstellingen