Wordt Sittard-Geleen Sportgemeente van het Jaar?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen doet dit jaar weer mee aan de door de Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en VNG georganiseerde twaalfde editie van de titelstrijd Sportgemeente van het Jaar.

Sittard-Geleen is een sportieve gemeente, met volop mogelijkheden voor iedereen om te sporten. Van recreatief sporten tot talentontwikkeling en topsport, voor jong en oud.

Er zijn twee prijzen te winnen: die van Sportgemeente van het jaar 2017 en de prijs voor het Beste Initiatief 2016/2017.

Om de deelname van Sittard-Geleen kracht bij te zetten werd op 8 juli op diverse plaatsen in de gemeente onder de noemer Sittard-Geleen SportLIVE door tal van mensen gedurende 10 minuten samen gesport.

De verkiezing heeft tot doel een duurzaam sport- en beweegbeleid bij gemeenten te stimuleren en succesverhalen te delen.

Deelnemende gemeenten moeten tien kernvragen over het sportklimaat in de gemeente beantwoorden en beschrijven welk initiatief meedoet aan de verkiezing van het Beste initiatief 2016/2017!

De drie gemeenten die de meeste punten halen op de beide onderdelen van de Verkiezing dingen mee naar de hoofdprijs, de titel Sportgemeente van het jaar.

De nominaties worden op donderdag 31 augustus 2017 bekend gemaakt en op woensdag 27 september 2017, de eerste dag van het VSG-jaarcongres in Arnhem, maakt de jury bekend welke gemeente de titel Sportgemeente van het Jaar 2017 veroverd heeft én wie winnaar is van Het beste initiatief 2016/2017!

Cookieinstellingen