Besluitenlijst Week 37 (11-09-2017)

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 37 van 2017 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt

Besluitenlijst Week 37 (11-09-2017)

Aanwijzing collectieve ADV-dagen en vaststelling data personele activiteiten in 2018
Het college besluit:

  1. Bij wijze van voorgenomen besluit te bepalen dat als collectieve ADV-dagen c.q. –dagdelen voor 2018 worden aangewezen:
    a. vrijdag 11 mei, zijnde de dag tussen Hemelvaartsdag en het weekend;
    b. maandagochtend 24 december, zijnde de laatste werkdag vóór Kerstmis;
    c. donderdag 27, vrijdag 28 en maandagochtend 31 december, betreffende de werkdagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar,
    neerkomend op 32 uur van de in totaal als zodanig aan te wijzen 48 uur.
  2. Dit voornemen voor instemming voor te leggen aan de Ondernemingsraad.
  3. Na ontvangst van de instemmingsreactie van de OR de voor 2018 aan te wijzen ADV-dagen c.q. –dagdelen definitief vast te stellen en tevens de data vast te leggen voor de personeelsdag en de eindejaarsviering in 2018; een en ander ter verwerking in een totaaloverzicht van feest- en overige bijzondere dagen in 2018.

Informatie: Peter Boers
Telefoon: 046-4777637
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Onderzoek RKC risicomatrix verbonden partijen
Het college besluit:

  1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de risico scan van de RKC.
  2. Gezien de bevindingen van het RKC rapport te constateren dat de uitkomst van de analyse van de risicogebieden in essentie niet afwijkt van de vigerende werkwijze. Tevens te constateren dat de reeds georganiseerde informatievoorziening grotendeels voldoet aan de gestelde behoeften.
  3. Op grond van te leveren extra inspanningen om tot eensluidende afspraken met andere gemeenten te komen en de extra kosten voor ambtelijke adviescapaciteit af te zien van implementatie van de RKC systematiek.
  4. In overleg met de gemeenteraad een keuze te maken welke verbonden partijen extra aandacht behoeven en welke partijen meer op afstand gevolgd kunnen worden. Daaraan te koppelen welke informatie daarbij verwacht kan worden.
  5. In te stemmen met de brief in de richting van het presidium.

Informatie: Serve Roberts
Telefoon: 046-4778060
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Overgang medewerkers naar Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL)
Het college besluit in te stemmen met het onderhandelingsresultaat dat in het Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO) van het SSC-ZL is bereikt voor wat betreft de overgang van medewerkers van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen naar die organisatie.
Informatie: Bert Ehlen
Telefoon: 046-4777721
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Ondersteuning continuïteit Parkmanagement Westelijke Mijnstreek
Het college besluit:

  1. In te stemmen met de continuering van regulier parkmanagement in de vorm van algemene dienstverlening aan ondernemers en de (her)certificering van KVO trajecten. PMWM stelt hiervoor een jaarplan op, op basis waarvan voor 2017 € 90.000 subsidie kan worden verstrekt.
  2. Instemmen met het scenario om de meest minimale vorm van exploitatie van camerabeveiliging op drie bedrijventerreinen uit te voeren en eind 2017 de voortgang van het cameraproject te evalueren.
  3. In het belang van de continuïteit van PMWM eenmalig het begrote exploitatietekort van het cameraproject van € 87.000 voor 2017 als subsidie ter beschikking stellen uit de restant MKB gelden 2016.
  4. Instemmen met het vooruit verlenen van een gedeelte van de reguliere subsidies over de periode 2018 t/m 2024 van in totaal € 132.000, waarmee PMWM in de gelegenheid wordt gesteld het bedrag te betalen waartoe men in procedure tegen RTR-NL Zuid is veroordeeld. Vanaf 2018 t/m 2024 worden de reguliere subsidies met zes terugbetalingstermijnen van € 20.000 en één terugbetalingstermijn van € 12.000 verminderd.
  5. Het bedrag van € 132.000 ten laste brengen van de Reserve Economische Ontwikkeling en de terugbetalingen ten gunste brengen van deze reserve. De gemeenteraad hierover informeren tijdens een themasessie op 13 april a.s. en formeel laten besluiten via de reguliere P&C cyclus.
  6. Het in 2016 verstrekte investeringssubsidie van € 70.000 ten behoeve van de opwaardering van het cameraproject Bwaak terug te vorderen nu de exploitatie van het cameraproject wordt geminimaliseerd.
  7. De kapitaalslasten van het terug te ontvangen bedrag ten gunste brengen van de algemene middelen en de gemeenteraad hierover informeren via de reguliere P&C cyclus.

Informatie: Marga Plasier
Telefoon: 046-4778404
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Huwelijksbeleid en Reglement burgerlijke stand
Het college besluit:

  1. In te stemmen met het Huwelijksbeleid gemeente Sittard-Geleen, zoals opgenomen in het raadsvoorstel.
  2. Het Huwelijksbeleid gemeente Sittard-Geleen ter vaststelling aan te bieden aan de raad.
  3. Onder voorbehoud van goedkeuring van het Huwelijksbeleid het Reglement burgerlijke stand van de gemeente Sittard-Geleen vast te stellen en gelijktijdig met het huwelijksbeleid in te laten gaan (1 januari 2018).

Informatie: Kitty Jacobs-Ritzen
Telefoon: 046-4777610
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

Jaarstukken 2016 Gemeenschappelijke Regeling Kredietbank Limburg (KBL)
Het college besluit:

  1. Kennis te nemen van de Jaarstukken GR Kredietbank Limburg (KBL) 2016.
  2. In te stemmen met het ter inzage leggen van de jaarstukken 2016 aan de raad.
  3. In te stemmen met het onttrekken van het negatief resultaat van 369.093,- euro uit het Eigen Vermogen per 31 december 2016 van de GR KBL en het weerstandsvermogen niet te laten aanvullen door de deelnemende gemeenten.

Informatie: Elise Schröder-Nijnens
Telefoon: 046-4777877
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

Energieconvenant
Het college besluit in te stemmen met het aangaan van de Energieconvenant voor Zuid-Limburg en de portefeuillehouder Duurzaamheid te mandateren om het “Energieconvenant Zuid-Limburg” namens Sittard-Geleen te ondertekenen tijdens het Festival van de Toekomst op 14 september 2017.
Informatie: Rogier Dieteren
Telefoon: 046-4778707
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Reactie op consultatie Routeringsbesluit vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor
Het college besluit in te stemmen met de brief aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu als reactie op het concept Routeringsbesluit overschrijding risicoplafonds.
Informatie: Edwin Pirson
Telefoon: 046-4778707
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Bert Kamphuis

Cookieinstellingen