Betalingsachterstand bij WML of energiebedrijf?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Heeft u door omstandigheden een achterstand bij uw energiebedrijf of bij Watermaatschappij Limburg (WML)?

Begin dan zo snel mogelijk weer met de betaling van de maandelijkse termijnen. En probeer een betalingsregeling te treffen voor de achterstand. Doet u dat niet? Dan kan het energiebedrijf of WML besluiten de energie- of watertoevoer af te sluiten.

Afsluiting gas- en elektra of water

Voordat u afgesloten wordt van gas- en elektra of water, krijgt u eerst een aanmaning en ingebrekestelling in uw brievenbus. Betaalt u dan nog steeds niet? Dan krijgt u een brief waarin de afsluiting aangekondigd wordt. Op dat moment kunt u afsluiting nog voorkomen door uw achterstand snel te betalen.

Energiebedrijf en WML melden bij gemeente

De gemeente krijgt een melding van het energiebedrijf of WML waarin ze de naderende afsluiting aankondigen. De gemeente neemt dan contact met u op om de afsluiting te voorkomen. Dit is dan uw laatste kans. Als u daar niet aan meewerkt volgt afsluiting.

Hulp nodig?

Vindt u het moeilijk om zelf uw vaste lasten te betalen, dan heeft u misschien hulp nodig. Mogelijk kan de Kredietbank Limburg (KBL) u een passende oplossing bieden. Daar kunt u terecht voor een sociaal krediet, schuldhulpverlening, budgetbeheer en bewindvoering. Ook kunt u er een cursus volgen: ‘rondkomen met inkomen’. De medewerkers van de Kredietbank zijn iedere werkdag tussen 09:00 en 12:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 045-5605705. Of kijk op www.kredietbanklimburg.nl.

Cookieinstellingen