Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe.

Gemeenten dragen hun steentje bij door in de Week van de Veiligheid diverse activiteiten voor inwoners en ondernemers te organiseren. Dit jaar is de Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober.

In de ‘Week van de Veiligheid’ is er extra aandacht voor veiligheid. “Natuurlijk zijn we het hele jaar alert op de veiligheid van Sittard-Geleen. Echter, volgende week zetten we net een stapje extra en geven we tijdens verschillende activiteiten uitgebreide voorlichting”, zegt burgemeester Sjraar Cox. “Het gaat daarbij om onder meer informatie over inbraakpreventie, brandveilig leven en de gevaren van hennepplantages in woningen.”

Ondernemersontbijt

Ondernemers uit de gemeente zijn uitgenodigd om het ondernemersontbijt bij te wonen. Advocate Monique Hennekes geeft uitleg aan de ondernemers over de gevolgen van de verplichting voor elke ondernemer om per 1 januari 2018 te voldoen aan de algemene Verordening Gegevensbescherming. Tegelijk is het de bedoeling om samen het werken aan veiligheid op de kaart te zetten. Ook worden initiatieven rondom veiligheid en praktijkvoorbeelden gepresenteerd.

Scholen

Trevianum en het Graaf Huyn College geven een theatervoorstelling, waarin thema’s zoals sociale media, pesten, grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk centraal staan. Op een eigentijdse manier kweekt het theatergezelschap bewustzijn en zet het jongeren aan tot nadenken over de effecten van hun eigen handelen.

Veiligheidsmarkten

In Sittard en Geleen wordt een Veiligheidsmarkt gehouden; 11 oktober in Born (kruising Kapelweg/Kerkstraat), 12 oktober op het Stationsplein in Sittard en 14 oktober op de Markt in Geleen. Daar beleeft u enkele situaties waarbij het risico op brand groot is en kunt u kennis maken met de gevaren en gevolgen van een hennepkwekerij. Ook geven brandweer en politie demonstraties en informatie over alles wat met veiligheid te maken heeft. U vindt er verder stands met informatie over onder andere buurtpreventieteams en Whatsapp-groepen en van diverse hulpinstanties.

Meer informatie is te vinden op www.deweekvandeveiligheid.nl. Ook in de Stadskrant, die in de week van 9 oktober huis-aan-huis verspreid wordt, komt het thema veiligheid uitgebreid aan bod.

Cookieinstellingen