Oproep: taalvrijwilligers gezocht!

Foto: CC0 via Pixabay

Vindt u taal leuk en helpt u graag mensen? Dan is taalvrijwilliger misschien iets voor u. In juli zijn er informatiebijeenkomsten over de Zomercursus Taalvrijwilliger. Meld u vrijblijvend aan voor meer informatie.

Dat kan via [email protected]. De data en tijdstippen voor de informatiebijeenkomsten worden bekend na inschrijving. U kunt kiezen of u ’s middags of ’s avond wilt komen. De Zomercursus zelf bestaat uit 4 middagen op 15, 22, 29 augustus en 5 september 2018.

Als taalvrijwilliger maakt u echt verschil in iemands leven. Na de cursus gaat u aan de slag in uw eigen buurt. U helpt iemand beter te lezen en schrijven. U leert bijvoorbeeld een deelnemer hoe hij een e-mail schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. U begeleidt een deelnemer een-op-een of geeft les aan een groepje. Dit doet u met ondersteuning van een vakkracht.

De gemeente zet zich samen met de Kredietbank Limburg, Humanitas, De Domijnen, Partners in Welzijn en Stichting Lezen & Schrijven en de gemeente Sittard-Geleen voor laaggeletterden. Mensen die beter kunnen lezen, schrijven en rekenen hebben namelijk een grotere kans op een gezond en gelukkig leven! Helpt u mee?

Reacties