Besluitenlijst Week 30 2018

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 30 van 2018 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt

Besluitenlijst Week 30 2018

Binnenstedelijke Ontwikkeling
Het college besluit:

1. Kennis te nemen van het overzicht van projecten en activiteiten voor binnenstedelijke ontwikkeling en de resultaten van de financiële analyse.

2.1. In verband met gemaakte kosten en lopende verplichtingen de volgende dekkingsmiddelen aan te wijzen:

2.1.1. de jaarschijf 2019 van de investeringsmiddelen voor Sittard ad 1,7 mln voor een bedrag van € 980.000 t.b.v. gedane investeringen;
2.1.2. het restant van de provinciale subsidiemiddelen voor Sittard ad € 3,5 mln voor een bedrag van € 1.734.000 t.b.v. lopende exploitatielasten;
2.1.3. de jaarschijf 2018 van de investeringsmiddelen voor Geleen ad 0,8 mln, die momenteel geheel is ingezet voor ambtelijke huisvesting en deels vrijgespeeld kan worden (temporisering), voor een bedrag van € 555.000 t.b.v. gedane investeringen;
2.1.4. de reserve centrum Sittard, waaruit €1,0 mln vrijvalt, geheel in te zetten t.b.v. lopende exploitatielasten Geleen van in totaal € 622.000 en voortzetting van de subsidieregeling, zoals genoemd onder 4.

2.2. De openstaande verplichtingen uit te betalen, uit oogpunt van zorgvuldigheid t.o.v. inwoners en ondernemers.
2.3. De gemeenteraad hierover per brief te informeren, met de aankondiging dat in september voorstellen voor de daartoe vereiste begrotingswijzigingen aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.
2.4. De provincie Limburg hierover te informeren, vooruitlopend op het formele verzoek om de begrotingswijzigingen van september te toetsen.

3.1. Ermee in te stemmen dat de ambtelijke voorbereiding van een aantal met name genoemde, mogelijk nog dit jaar en volgend jaar uit te voeren projecten nu ter hand wordt genomen, ten behoeve van een go/no-gobesluit in september (zie ook punt 3.2).
3.2. In september besluiten te nemen over het vervolg van de binnenstedelijke ontwikkeling (m.n. projecten) met het oog op het veiligstellen van het provinciaal subsidie voor Sittard.
3.3. Daarbij de vereiste uitvoeringsbesluiten te nemen en de voorstellen voor de daartoe vereiste begrotingswijzigingen vast te stellen.

4. Tot gewijzigde voortzetting van de subsidieregeling “Stimulering compacter maken kernwinkelgebied en aanpak leegstand stadscentra Sittard en in samenhang daarmee tot voortzetting van de contracten met Streetwise voor Sittard en CO-3 voor Geleen” tot einde van dit jaar.

5. Voor het overige tot de besluitvorming in september geen nieuwe verplichtingen aan te gaan.

Informatie: Nelissen, Aussems, Bergink, Goessens
Telefoon: 046-4777777
E-mail: [email protected] / [email protected] / [email protected] / [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

2e programmarapportage 2018
Het college besluit in te stemmen met:

  1. de programmarapportage 2e kwartaal 2018 en deze ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.
  2. het resultaat voor de jaarschijf 2018 ad € 2,06 mln. negatief incidenteel ten laste te brengen van de algemene reserve.
  3. het in het kader van preventief toezicht ter goedkeuring voorleggen aan GS van de rapportage, inclusief begrotingswijzigingen en voortgang effectuering herstelplan.
  4. het aanpassen van de planning van de 3e en 4e programmarapportage.

Informatie: Mart Janssen
Telefoon: 046-4778059
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Vragen ex artikel 43 RvO inzake fietspaden Keulse Baan – Wehrerweg
Het college besluit:

  1. Akkoord te gaan met de antwoordbrief.
  2. Kopie van de antwoordbrief in handen te stellen van de Griffie, ter vermelding op het Gemeenteblad Ingekomen Stukken.

Informatie: Paul Daudeij
Telefoon: 046-4778370
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Toezichthouder rechtmatigheid Wmo
Het college besluit:

  1. Aanvullend op de toezichthouder calamiteiten Wmo, een interne toezichthouder rechtmatigheid Wmo aan te wijzen.
  2. De sociaal rechercheurs van het cluster sociale zaken conform artikel 6.1 van de Wmo 2015 aan te wijzen als toezichthouder rechtmatigheid Wmo.

Informatie: Esther Engelen
Telefoon: 046-4778957
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Oostelijke Schootsvelden
Het college besluit in te stemmen met de brief aan mw. A. Hoekstra/Red de Tuinen inhoudende het vastleggen van afspraken rondom de inrichting van het project Oostelijke Schootsvelden.
Informatie: Raymond Dumont
Telefoon: 046-4778403
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Jos Bessemsen

Cookieinstellingen