Wijzigingen in beleid Huishoudelijke Ondersteuning

Foto: CC0 via Pixabay

Vanaf 1 januari 2019 geldt er een gewijzigd beleid voor nieuwe cliënten en nieuwe indicaties Huishoudelijke Ondersteuning.

Dit omdat de rechter heeft bepaald dat gemeenten de activiteiten die nodig zijn voor huishoudelijke ondersteuning preciezer en concreter moeten aangeven op basis van onafhankelijke normen.

Zie ook: Nieuwe regels voor Huishoudelijke Ondersteuning

Bij een nieuwe indicatie op basis van het gewijzigde beleid, kan er dus iets wijzigen in de huishoudelijke ondersteuning. Wat dat concreet betekent, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. De normen kunnen van invloed zijn op zowel de tijd, frequentie als activiteiten. Onze inwoners blijven in ieder geval de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Brief

Alle inwoners die op dit moment een indicatie Huishoudelijke Ondersteuning hebben, zijn via een persoonlijke brief geïnformeerd. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de WMO, telefoon 046-4778841 of stuur een e-mail naar [email protected]. U kunt ook binnenlopen bij het WMO-adviescentrum (begane grond Zuyderland Sittard-Geleen). U kunt hier zonder afspraak terecht van ma t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer weten? Kijk dan bij de meest gestelde vragen.

Cookieinstellingen