Financiële problemen? Blijf er niet mee zitten

Foto: CC0 via Pixabay

Soms is het inkomen gewoon te laag om van rond te komen of is het lastig om de administratie en geldzaken bij te houden.

Maar ook door overlijden, scheiding of ziekte kan het inkomen flink achteruitgaan. En kunnen mensen opeens in de schulden terecht komen. Als u bij (dreigende) schulden niet op tijd aan de bel trekt, worden problemen alleen maar groter. Wist u dat er in onze gemeente organisaties zijn die u kunnen helpen?

Kredietbank Limburg

Zo kan de Kredietbank Limburg u helpen uw inkomsten en uitgaven op een rij te krijgen (budgetbeheer). Maar u kunt er ook terecht voor schuldhulpverlening, een lening of zogenaamd beschermingsbewind als u uw geld niet zelf meer kunt beheren.

Kijk op www.kredietbanklimburg.nl voor meer informatie.

Gemeente

Ook de gemeente kan mensen met een laag inkomen extra ondersteunen. Voor gezinnen is er de regeling Kansen voor alle Kinderen met een bijdrage in de kosten voor school, sociale activiteiten, sport en muziek . Verder is er een collectieve zorgverzekering, tegemoetkoming in zorgkosten, de Mijn Benefitspas of bijzondere bijstand. Op www.sittard-geleen.nl vindt u alle mogelijkheden. Kijk bij ‘Werk en Inkomen’ (onder het kopje Meer in de menubalk).

Vrijwilligersorganisaties

In Sittard-Geleen zijn ook vrijwilligersorganisaties actief die mensen met een laag inkomen helpen. Een kleine greep uit het aanbod:

Help een ander

Kent u iemand waarvan u vermoedt dat die hulp kan gebruiken? Wijs diegene dan op deze informatie, ook al is dat misschien moeilijk voor u. U helpt zo iemand om een eerste stap te zetten naar een beter leven!

Reacties

article
147843
Soms is het inkomen gewoon te laag om van rond te komen of is het
https://sittard-geleen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20181118/financiele-problemen-blijf-er-mee-zitten/
2018-11-18T15:05:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/19104440/telmachine-en-euro-geld-munten-getint.jpg
financiële problemen
Gemeenteberichten