Gemeente zoekt leden voor de commissie bezwaarschriften

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voor de behandeling van bezwaarschriften heeft de gemeente Sittard-Geleen een externe commissie ingesteld.

De commissie brengt advies uit over bezwaarschriften tegen besluiten van het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de gemeenteraad. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften tegen besluiten op het gebied van belastingen en de Wet waardering onroerende zaken.

De gemeente Sittard-Geleen zoekt voor deze commissie drie leden (m/v).

Per 1 oktober 2019 is er een vacature voor 1 lid voor de Algemene Kamer en twee leden voor de Kamers voor Sociale en Personele Zaken. De Kamers voor Sociale en Personele Zaken behandelen de bezwaarschriften tegen persoonsgerichte besluiten die betrekking hebben op de Participatiewet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Jeugdwet en op personele zaken (tot de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren). De Algemene Kamer behandelt bezwaarschriften tegen zaakgerichte besluiten, bijvoorbeeld op het gebied van omgevingsrecht en handhaving.

De gemeente zoekt geschikte kandidaten met een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een (afgeronde) studie Nederlands Recht en relevante, actuele werkervaring in het bestuursrecht. Kandidaten hebben geen banden met het gemeentebestuur, zijn niet werkzaam in de Sittard-Geleense advocatuur en zijn niet actief in lokale belangenorganisaties.

'

Reacties

article
164594
Voor de behandeling van bezwaarschriften heeft de gemeente Sittard-Geleen een externe commissie ingesteld. De commissie
https://sittard-geleen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190616/gemeente-zoekt-leden-voor-de-commissie-bezwaarschriften/
2019-06-16T13:24:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/09/09203128/stadhuis-nieuw-sittard.jpg
commissie bezwaarschriften, gemeente, leden
Gemeenteberichten