Proeftuin aardgasvrij Limbrichterveld

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dat betekent dat voor 2050 alle woningen en panden in de gemeente aan een andere energiebron dan aardgas moeten worden aangesloten om te verwarmen, koken en douchen.

Dat lijkt misschien nog ver weg, maar dat is het niet.

Subsidie

Om de wijk Limbrichterveld gefaseerd aardgasvrij te maken – te beginnen met Limbrichterveld Noord – ontvangt de gemeente Sittard-Geleen subsidie van het Rijk.

Plangebied

In eerste instantie wordt begonnen met Limbrichterveld Noord, waar 366 woningen en 16 gebouwen aardgasvrij worden gemaakt.

Transitiescan

De gemeente helpt u graag inzichtelijk te maken welke maatregelen er nodig zijn om uw woning of pand voor te bereiden op de overgang naar een woning zonder aardgas. Wij bieden inwoners en pandeigenaren in het plangebied hiertoe een kosteloze Transitiescan aan.

Contactformulier

De gemeente vindt het belangrijk om de overgang naar aardgasvrij wonen samen met de inwoners te maken, want zonder de betrokkenheid van u als inwoner of ondernemer in de wijk kan het niet slagen. Het gaat immers om veranderingen in uw wijk, in uw woning. Heeft u vragen over deze proeftuin, tips of suggesties om de overgang in goede banen te leiden? Laat dat dan weten middels dit online contactformulier.

En verder

Reacties

0