Overzicht afgelaste en uitgestelde evenementen

Archief - Sint Joep 2014
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op deze pagina treft u een overzicht van afgelaste en uitgestelde evenementen en activiteiten waar de gemeente Sittard-Geleen bij betrokken is.

Sinds donderdag 12 maart 2020 gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Als gevolg hiervan zijn veel evenementen en activiteiten afgelast. De genomen maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april 2020.

Overzicht van afgelaste/geannuleerde activiteiten

 • 19 maart
  Sint Joepmarkt afgelast: zie persbericht. Er volgt geen verplaatsing.
 • 20 tot en met 28 maart
  Activiteiten Week van de Psychiatrie afgelast: zie website.
 • 22 maart
  Krombroodrapen afgelast.
 • 24 maart
  Uitreiking Brilliant Business Awards afgelast, er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve en innovatieve manier om de winnaars bekend te maken.
 • 27 en 28 maart
  Smartlappenfestival afgelast, er wordt gezocht naar alternatieve data.
 • 11 april
  Kennedy-Mars Sittard afgelast: naar website. Er volgt geen verplaatsing.

Weekmarkten

De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan deze week door. Mogelijk staan kramen op een andere plaats dan gebruikelijk. Uiteraard gelden de richtlijnen van het RIVM en de GGD ook op de markt. Dus houd afstand van elkaar (minstens 1,5 meter), betaal met PIN en ga niet naar de markt als u gezondheidsklachten heeft.

Informatie van andere partijen

De getroffen maatregelen zijn ook van toepassing op activiteiten in de stadscentra en -kernen, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en verenigingen. Wilt u zeker weten of een activiteit doorgaat, houd dan de communicatiekanalen van die partijen in de gaten. Zoals bijvoorbeeld: De Domijnen.

Vragen?

Bent u evenementenorganisator en twijfelt u of uw evenement kan doorgaan? Neem dan contact op met de gemeente Sittard-Geleen.

Alle informatie over het coronavirus en de maatregelen die in Zuid-Limburg getroffen zijn is te vinden op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Reacties