Vervolg werkzaamheden op Dr. Nolenslaan en Nusterweg in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op de Dr. Nolenslaan en de Nusterweg in Sittard worden maatregelen genomen om wateroverlast door hevige regenbuien op de N297 te voorkomen.

De werkzaamheden zijn begonnen op 7 december 2020 en worden naar verwachting half februari 2021 afgerond. De werkzaamheden zijn in 4 fases verdeeld. De planning is altijd afhankelijk van onvoorziene omstandigheden en het weer.

Aan het einde van afgelopen jaar werd de eerste fase afgerond. Daarin werd de sloot langs de invoegstrook van de N297 richting Duitsland dieper gemaakt. Langs de N297 wordt een regenwaterriool aangelegd waarbij het water in de Geleenbeek stroomt.

Op maandag 4 januari wordt begonnen met fase 2. Daarbij wordt onder de Nusterweg door een nieuwe duiker onder de weg aangelegd. Deze werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd, zodat de Nusterweg openblijft voor verkeer. Het verkeer wordt geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Bij de toerit naar de N279 wordt een in- en uitrijmogelijkheid voor bouwverkeer gerealiseerd, om de overlast van de werkzaamheden voor bewoners en ondernemers zo veel mogelijk te beperken. Fase 1 moet op 8 januari zijn afgerond.

Van 11 tot en met 29 – fase 3 – januari wordt aan de bovenzijde van het talud van de N297 een nieuwe sloot aangelegd.

Van 3 tot en met 12 februari – fase 4 – wordt de waterbergingssloot tussen het industrieterrein en de spoorlijn Sittard-Roermond verbeterd door het plaatsen van een stuw in de sloot.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Gebrs. Kurvers BV. Voor vragen of opmerkingen tijdens de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de contactpersoon Marcel Lahaye van uitvoerder Gebrs. Kurvers BV via telefoonnummer 0641879678.

sloot langs N297

Reacties