Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek Vidar van start

<em>Presentatie naam paricipatiebedrijf in oktober 2020</em>
Presentatie naam paricipatiebedrijf in oktober 2020
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar is het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek gestart onder een nieuwe naam: Vidar.

Onder het motto ‘Werk voorop, kansen voor iedereen’ is Vidar ervan overtuigd dat iedereen aan de slag kan, wat je mogelijkheden ook zijn.

Eén aanspreekpunt Het Participatiebedrijf bestaat uit de sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, Vixia, het Participatiehuis en WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek. De afgelopen periode hebben de partijen gewerkt aan de ontwikkeling van één aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven, zodat er één loket ontstaat.

Bij Vidar werken 1000 medewerkers, waarvan ruim 800 mensen werkzaam zijn in een leerwerktraject of beschutte werkplek. De organisatie ondersteunt ruim 3000 huishoudens in de regio bij werk en inkomen.

Ondersteuning Vidar ondersteunt mensen bij het vinden van een nieuwe baan, het aanvullen van hun inkomen of het verstrekken van een uitkering op grond van de Participatiewet. Werk kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn, maar ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg behoren tot de mogelijkheden. Voor werkgevers biedt Vidar een divers bestand van werkzoekenden en mogelijkheden om werkzaamheden uit te besteden op het gebied van montage, assemblage, verpakken en ompakken.

Met de komst van Vidar is ook een nieuwe huisstijl en website voor het participatiebedrijf ontwikkeld. De website is te raadplegen via: www.vidar.nl.

Cookieinstellingen