Buurtgezinnen zoekt Steungezinnen in Sittard-Geleen

Buurtgezinnen Sittard-Geleen is dringend opzoek naar gezinnen die andere gezinnen willen steunen bij de opvoeding van kinderen.

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Is het iets voor u om een ander gezin te helpen? Of misschien wilt u zelf hulp voor uw eigen gezin? Laat u vooral ook inspireren door de ervaringen van anderen op de website www.buurtgezinnen.nl.

Op dit moment worden in Sittard-Geleen voor kinderen uit zeven gezinnen steungezinnen gezocht.

Reacties