Besluitenlijst Week 29 2021

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 29 van 2021 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst Week 29

Vragen ex artikel 43 RVO inzake Herverdelingsproblematiek politieformatie Limburg
De fractie gob heeft vragen gesteld over de Herverdelingsproblematiek politieformatie Limburg. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Rick Alberts
Telefoon: 14046
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Hans Verheijen

Vragen ex artikel 43 RVO inzake ‘veiligheidsgevoel en ongewenste incidenten’
De fractie GroenLinks heeft vragen gesteld over ‘veiligheidsgevoel en ongewenste incidenten’. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Michelle Nolten-Rasch
Telefoon: 14046
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Hans Verheijen

Actualisatie Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Sittard-Geleen
Het college van B&W heeft ingestemd met de voorgestelde verordening en legt deze ter behandeling voor aan de gemeenteraad. De verordening betreft de Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Sittard-Geleen 2021 inclusief het hierbij behorende mandaatregister. De wijzigingen ten opzichte van de eerdere verordening betreffen enkele administratieve en processuele wijzigingen. Er zijn verschillende onderdelen toegevoegd om de verordening weer actueel te maken, zoals het mogelijk maken van een digitale geluidsopname, het horen van jeugdigen en het horen ten tijde van een pandemie. Verder is ervoor gezorgd dat de verordening is verbeterd en duidelijk leesbaar is.
Informatie: Joyce Henselmans/Laura Mulder
Telefoon: 046 – 4778035
E-mail: [email protected]/[email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Verheijen2

Vragen ex artikel 43 RVO inzake Retailpark in Geleen
De fractie PVV heeft vragen gesteld inzake Retailpark Geleen in relatie tot de vestiging van Intersport Superstore. Deze artikel 43 vragen zijn door het College beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Marga Plasier
Telefoon: 14046
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Medetekenen van het Convenant Cultuur 2021-2024
Het college van B&W heeft ingestemd met het aangaan van het convenant cultuurregio Limburg 2021-2024 met het ministerie van OCW. Hier maken de overheden (provincie en gemeenten) gezamenlijk afspraken over de beleidsprioriteiten met het ministerie van OCW in de periode 2021-2024.
Informatie: Jan Miltenburg
Telefoon: 046 – 4777602
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Deelname aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Landelijk hebben ruim 1 miljoen inwoners niet de mogelijkheid om deel te nemen aan sport of cultuur, vanwege het ontbreken van financiële middelen. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen.
De gemeente zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen deelnemen aan sport en cultuur. Het college heeft besloten om per 1 september 2021 deel te nemen aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
Informatie:
Telefoon: 06-27278271
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Vragen ex artikel 43 RvO inzake vrijkomende bebouwing buitengebied
De fractie gob heeft vragen gesteld over het gemeentelijke beleid ten aanzien van vrijkomende – agrarische- bebouwing in het buitengebied. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Roy Hennekens
Telefoon: 06 – 2255644
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Brief aan de gemeenteraad inzake Waardering vrijwilligers
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de beantwoording van de ingekomen brief over de waardering voor vrijwilligers. Met de brief wordt beoogd de raad in te lichten over de antwoorden die gegeven zijn op de vragen over de coördinatie van de waardering voor vrijwilligers.
Informatie: Lieke Alberts
Telefoon: 06 – 38852567
E-mail: lieke.albers@[email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Ontmoetingsplek Obbichter Markt 10 in Obbicht
Het college van B&W heeft besloten om in het voormalige Rabobank-gebouw in Obbicht een nieuwe ontmoetingsplek mogelijk te maken. Voor noodzakelijke gebouwaanpassingen en inrichting stelt de gemeente samen met betrokken partners financiële middelen beschikbaar. De ontmoetingsplek wordt opgenomen in het accommodatiebeleid van de gemeente en na een proefperiode van 2 jaar in de Subsidieregeling Accommodatiebeleid 2019.
Informatie: Annemie Loozen
Telefoon: 06 – 06-25639323
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Vragen ex artikel 43 RvO inzake taxussnoeisel
De fractie CDA heeft vragen gesteld over het inzamelen van taxussnoeisel. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Mario Nouwen
Telefoon: 14046
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Investeringsaanvraag Het Groene Net Noord
Het college van B&W heeft besloten om niet in te gaan op een investeringsvraag van Het Groene Net voor Het Groene Net Noord. Het college bevestigt hiermee het voorgenomen besluit van 14 juni 2021. In de tussentijd heeft de raad via de rondebijeenkomst van 8 juli 2021 zijn gevoelens omtrent dit voorgenomen besluit kenbaar gemaakt en aangegeven dit te kunnen onderschrijven.
Informatie: Annabelle Pereboom
Telefoon: 06-46023830
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Judith Buhler4

Vragen ex artikel 43 RVO inzake Invloed uitspraak Raad van State op Windpark Holtum-Noord
De fractie DNA heeft op 30 juni 2021 vragen gesteld over de invloed van de uitspraak van de Raad van State op de lopende procedures met betrekking Windpark Holtum-Noord en de RES. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Edwin Gerrmann
Telefoon: 06 – 51509162
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Kim Schmitz

Vragen ex artikel 43 RVO inzake uitspraak Raad van State met betrekking tot het Windpark Holtum Noord
De fractie PVV heeft vragen gesteld over de invloed van de uitspraak Raad van State met betrekking tot de lopende procedures in het kader van het Windpark Holtum Noord. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Informatie: Edwin Gerrmann
Telefoon: 06 – 51509162
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Kim Schmitz

Cookieinstellingen