Heeft u last van ratten of ander ongedierte?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Heeft u overlast van ongedierte zoals bijvoorbeeld ratten, muizen, marters of wespen? De gemeente kan u helpen. In sommige gevallen zorgt de gemeente voor de bestrijding van het ongedierte.

In andere gevallen adviseert de gemeente of verwijst u door. Let op:

  • Voor de bestrijding van ratten, roeken en de eikenprocessierups kunt u bij de gemeente terecht.
  • Voor wespen, muizen en ander ongedierte op eigen terrein schakelt u zelf een ongediertebestrijder in.

Ratten

Rattenoverlast meldt u bij de gemeente. Let op: als u zelf een ongediertebestrijder inschakelt, dan betaalt u de rekening zelf.

Na uw melding bij de gemeente komt de ongediertebestrijder binnen 24 uur bij u langs. De ongediertebestrijder doet onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Hierbij kijkt hij ook naar uw riolering. De kosten van het onderzoek zijn voor de gemeente.

Poster Houd de rat buiten de deur juli 2020

Roeken

Omdat de roek een beschermde diersoort is mag de gemeente ze niet zomaar verjagen. Wanneer u last heeft van de roeken kunt u een melding maken. Zo kan de gemeente beter in kaart brengen waar de roeken zich bevinden, om ze gericht te bestrijden.

Eikenprocessierups

Overlast van de eikenprocessierups meldt u bij de gemeente, ook als ze zich op uw eigen terrein bevinden. De eikenprocessierups wordt bestreden met een biologisch middel. De gemeente houdt bij waar de rupsen zitten. Op die manier kan de gemeente op tijd, en zo gericht mogelijk bestrijden. Plekken waar mensen het meest gevaar lopen (zoals scholen, drukke plekken) zijn het eerst aan de beurt.

Wespen

Wespen kunt u melden bij de gemeente wanneer het nest zich in de openbare ruimte bevindt. Bevindt het nest zich in of rondom uw eigen huis, dan schakelt u zelf een ongediertebestrijder in.

Reacties

Cookieinstellingen