Nieuwe locaties openbare laadpalen bekend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom komen er meer openbare laadpalen. De gemeente streeft ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben.

De eerste 23 hiervan zijn (of worden binnenkort) geplaatst.

Vanaf 2025 komen hier nog eens 75 tot 100 laadpalen bij. De nieuwe laadpalen worden verspreid over de gemeente geplaatst, zodat zoveel mogelijk mensen ze kunnen gebruiken.

74 nieuwe locaties

Afgelopen voorjaar kon u met de gemeente meedenken over geschikte locaties voor de nieuwe laadpalen. De gemeente is met de reacties en voorstellen aan de slag gegaan en heeft nu voor 74 laadpalen een plek bepaald. Binnenkort wordt besloten of de laadpalen op deze plekken worden geplaatst. Voordat dat gebeurt hoort de gemeente graag of u het hiermee eens bent.

Op www.metsittardgeleen.nl (project Laadpalen) kunt u de nieuwe, voorgestelde locaties per stadsdeel bekijken. De palen waarover binnenkort een besluit wordt genomen, zijn de oranje palen op de kaart. Bent u het eens met de voorgestelde plekken? Dan hoeft u niets te doen. Bent u het hier niet mee eens, dan kunt u reageren. Dat werkt als volgt.

Wilt u reageren?

Van vrijdag 25 november tot en met vrijdag 9 december ligt het ontwerp verkeersbesluit voor deze 74 laadpalen ter inzage. U kunt het ontwerp verkeersbesluit bekijken via Overheid.nl of in de Stadswinkel in Geleen. Reageren kan door binnen zes weken na genoemde datum een zienswijze in te dienen. Daarna stellen wordt het (aangepaste) ontwerpverkeersbesluit definitief vastgesteld. Als hierna geen bezwaren worden ontvangen, worden de plekken vastgesteld en wordt gestart met het plaatsen van de laadpalen.

Resterende palen

Voor de resterende palen waarover u eerder al kon meedenken, wordt op een later moment een besluit genomen. Het gaat dan om de blauwe palen op de kaart.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen