Berichten over uw Buurt

Foto: SGN

Berichten over uw Buurt is een landelijk initiatief. Hiermee wil de overheid inwoners beter informeren over dingen die spelen in hun eigen buurt.

Inwoners boven de 25 jaar die hun e-mailadres hebben geregistreerd bij MijnOverheid ontvangen vanaf 15 april maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt. Via deze berichten blijven inwoners op de hoogte van wat er speelt. Bijvoorbeeld verbouwingen die buren uitvoeren. Of bedrijven die een pand openen of uitbreiden in de buurt.

Hoe werkt het?

Standaard krijgen inwoners elke week één e-mail. Behalve als er geen nieuwe bekendmakingen in de buurt zijn. Inwoners kunnen zich ook afmelden of een ander, specifiek gebied aanvinken. Inwoners die 25 jaar of ouder zijn én waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid, krijgen in de week van 15 april een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die nodig is.

Communicatie

De gemeente heeft inwoners op de hoogte gesteld van deze verandering via de social mediakanalen, e-nieuwsbrief, website en Stadskrant. Verder hebben is het gemeentelijk Klant Contact Centrum geïnformeerd en voorzien van een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden daarop.

Cookieinstellingen