Ingezonden brief: “Achter de ‘oer-Hollandse gezelligheid’ gaat veel naars schuil bij PVV”

Foto: Rijksmuseum, CC0, via Wikimedia Commons

Ingezonden brief – Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 werd de PVV van Geert Wilders met 20% van de stemmen ( 135.000 stemmen) in Limburg de grootste politieke partij, zo ook in Sittard-Geleen.

Deze maand verscheen het nieuwe PVV verkiezingsprogramma waarbij in de pers het streven van de partij naar een land “met oer-hollandse gezelligheid” volop aandacht kreeg.

Het is goed eens wat dieper in het programma te duiken. Een programma dat overigens niet gewijzigd kan worden door leden op een democratisch partijcongres met een openbaar debat en stemmingen. Nee, bij de PVV is Geert Wilders het enige lid en hij publiceerde het programma op 9 januari via een Tweet. Net als de kandidatenlijst. Geen gedoe: Wilders voorstellen zijn wet.

Ruim 1,2 miljoen landgenoten krijgen minder rechten

Voor de ruim 1,2 miljoen Nederlanders met een dubbele nationaliteit wil de PVV belangrijke rechten ontnemen. Ze mogen niet meer stemmen, géén politieke functies meer bekleden en ook niet langer in ons leger werken. Daarmee worden 1,2 miljoen Nederlanders tot tweederangs burgers gemaakt. Mensen als onze populaire Tweede Kamervoorzitter Arib en de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb dienen direct het veld te ruimen als de PVV haar zin krijgt. En hoofddoekjes mogen ook niet meer, die willen ze het liefst uit het straatbeeld verbannen.

Grondrechten worden daarmee geschonden. Net als met het programmapunt dat Islamonderwijs verboden wordt en de grenzen onmiddellijk gesloten moeten worden voor alle asielzoekers uit islamitische landen. Syrische vluchtelingen in Nederland, duizenden van hen dragen inmiddels via werk bij aan onze samenleving, moeten het land uit! Voor vluchtelingen die na de procedure toegelaten worden in Nederland (statushouders) is er géén huisvesting meer. Immers de PVV wil verbieden dat statushouders een huurwoning krijgen en wil ook alle asielzoekerscentra sluiten. Dakloosheid is dan hun enig perspectief… Zo “oer-Hollands gezellig” lijkt me dit alles niet. Het tolerante en open Nederland gaat met de PVV een duistere kant op: maatschappelijke tweedeling en schending van Grondrechten.

De publieke omroep wordt in zijn geheel afgeschaft. Niet alleen geen NOS journaal meer of “de Slimste Mens” maar dat betekent ook het opdoeken van onze publieke omoep L1 door de grootste partij in Limburg.

Klimaat- en stikstofcrisis bestaan gewoon niet…

De klimaatcrisis en de stikstofcrisis bestaan volgens de PVV niet. Geen cent meer in investeren. Kop in het zand dus. Het woord Limburg of regionaal beleid komt in het PVV programma niet voor. Wel het uit de Europese Unie stappen (Nexit), geen cent meer voor ontwikkelingshulp en het streven naar goede relaties met de Russische Federatie… (Poetin).

Natuurlijk staan er ook positieve zaken in het programma. De zorg paragraaf heeft tal van overeenkomsten met linkse partijen. Dierenrechten krijgen aandacht.

Veel geld vanuit buitenlandse bronnen

Naast het PVV programma en de kandidatenlijst ( in zijn geheel wit en overwegend man) viel deze week nog wat op. Follow de Money publiceerde gegevens waaruit blijkt dat Wilders in 2017 een bedrag van € 175.000 ontving van een rijke Amerikaanse ondernemer Robert Shillman. Deze Shillman stak ook veel geld in de Trump campagne en hij geeft veel dollars aan de Proud Boys. U weet wel: die bewapende nationalisten die ook prominent aanwezig waren bij de bestorming van het Capitool.

Als Tweede Kamerlid dient men giften boven de € 50 te melden voor opname in het openbare geschenkenregister. Dat heeft Geert Wilders nagelaten. Maar als anderen dat doen, zoals eerder bij Pechholt met het appartement in Scheveningen, gaat Wilders vol op het orgel.

Limburgers en inwoners van ons Sittard-Geleen: let op uw zaak als u 17 maart naar de stembus gaat. Het programma dat streeft naar “oer-Hollandse gezelligheid” heeft veel duistere kanten. Neem daar kennis van voor u gaat stemmen.

Jan Muijtjens
18 januari 2021 Munstergeleen

Cookieinstellingen