Amac Apple Store in Sittard

Sinds zaterdag 26 november heeft Sittard-Geleen de grootste Apple Store van Limburg en de mooiste van Nederland binnen haar grenzen.

Sinds zaterdag 26 november heeft Sittard-Geleen de grootste Apple Store van Limburg en de mooiste van Nederland binnen haar grenzen.

De door groeiende klandizie en uitdijend assortiment te klein geworden Amac Apple Store aan de Limbrichterstraat is dan verruild voor een riant winkelpand aan de Brandstraat.

Voorgeschiedenis
In 1994 startte Ton van der Bruggen samen met zijn vrouw Monique het bedrijf AM Bridge, leverancier van Apple hard- en software in Sittard. Apple had toen al naam gemaakt als de meest gebruiksvriendelijke personal computer op de markt. Plug & Play van randapparatuur, een stabiel besturingssysteem en een intuïtieve en consistent doorgevoerde gebruikersinterface waren bij Apple al lang vanzelfsprekend toen Windowsgebruikers daar alleen nog maar van konden dromen. Die werden door Apple adepten dan ook altijd een beetje meewarig bekeken.

Met het verstrijken van de tijd is de kloof tussen Apple en Windowssytemen stukken minder breed geworden. Je kunt momenteel ook onder Windows op een Apple werken, en dat maakt de drempel voor de overstap van een Windows naar een Apple computer alleen maar lager. Daarbij heeft Apple nog steeds een duidelijke voorsprong als het gaat om vernieuwing, gebruiksgemak, design, originaliteit en visie op productontwikkeling.

Visie

Die visie was vooral te danken aan de onlangs overleden mede Apple-oprichter Steve Jobs. Toen het in de tweede helft van de jaren 90 niet zo goed ging met Apple was het aan de terugkeer van Jobs op het oude nest te danken dat het tij werd gekeerd. Zijn eerste vernieuwende project was de introductie van de iMac, een
als internetcomputer – vandaar die i – op de markt gebrachte pc met een trendy transparante behuizing. De eerste pc ook zonder diskettestation, en dat was wel even raar. Gelukkig zaten er twee USB-poorten op, en een RW-cd drive.

De belangrijkste stap maakte Jobs in 2001, en dat was echt een bijzondere: de ontwikkeling en introductie van een compacte multimediaspeler. Met de iPod – de muziek kan vanaf het internet worden geladen – brak Jobs de consumentenmarkt in 2001 op een onverwacht succesvolle wijze open. De verdere ontwikkeling van de iPod, en de introductie van de iPhone en later de iPad zijn, terugkijkend, dan ook logische vervolgstappen. Daarbij zijn het producten die zowel de zakelijke gebruiker als de consument aanspreken.

AM Bridge wordt Amac Apple Store
Het uitdijende en altijd bijzonder smaakvol vormgegeven productaanbod met een hele riedel aan fraaie accessoires en handige software leidde er in 2007 toe dat Ton van der Bruggen besloot om in de Sittardse binnenstad als AM Bridge te starten met een Apple Store (en later ook in Roermond). En niet zonder succes. Apple dealer Amac nam begin dit jaar AM Bridge over, inclusief de winkel aan de Limbrichterstraat, die inmiddels was uitgegroeid tot een begrip in de regio. En Amac – met nu 10 Apple Stores in het land – had grote plannen: het vestigen van een nieuwe en grotere winkel aan de Brandstraat.

Storemanager Aaron Heijen: “De oude winkelruimte aan de Limbrichterstraat voldeed niet meer, was te krap geworden. In de nieuwe ruimte gaan we van 65 naar 180 m² winkelruimte en van 6 naar 13 medewerkers. In onze nieuwe winkel hebben we een Servicebalie waar mensen terecht kunnen als ze een vraag over of een probleem met hun apparatuur hebben. En we beschikken er over een leslokaal.”

Design
Dat Apple hecht aan kwalitatief hoogwaardig design is iedereen wel bekend. Dat dit ook wordt doorgedreven in voorschriften voor de stijl van de inrichting van de nieuwe Apple Store is goed zichtbaar. “Apple schrijft duidelijk voor aan welke eisen een Apple Store qua inrichting moet voldoen: het V2 concept van Apple. Over letterlijk alles is nagedacht.”

Een blik op het interieur van de nieuwe Apple Store

Business Centre en training
Ook het Amac Business Centre zal verhuizen naar de Brandstraat. De steeds verder groeiende groep zakelijke klanten zal van daaruit worden voorzien van professioneel advies en oplossingen. De nieuwe winkel beschikt ook over een aparte trainingsruimte waar zowel particulieren als zakelijke klanten gerichte trainingen en workshops kunnen volgen.

Het centrum van Sittard is uitstekend bereikbaar, centraal in Limburg. Letterlijk om de hoek van de nieuwe Amac store zijn royale parkeervoorzieningen voorhanden en het is 8 minuten lopen van het NS Station.

Over Amac
In 2005 opende Amac haar eerste Apple Premium Reseller winkel aan de Mariastraat in Utrecht. Snel daarna volgden Amersfoort, Den Bosch en in 2009 Eindhoven. In 2011 volgde de overname van AM Bridge met winkels in Sittard en Roermond. Onlangs werd het aantal winkels van 6 naar 10 uitgebreid met de overname van C-inside in Apeldoorn, Deventer, Doetinchem en YouMac in Eindhoven. Amac is naast Apple Premium Reseller tevens Apple Authorised Service Provider. Het hoofdkantoor van Amac is gevestigd in Utrecht.