AenC Slapen trots op nieuwbouw Gardenz

Sittard-Geleen, 04-10-2012 | Directeur Bas van Aubel en wethouder Pieter Meekels hebben – letterlijk – de eerste schop in de grond gezet voor de nieuwbouw van AenC Slapen op Gardenz in Geleen.

Sittard-Geleen, 04-10-2012 | Directeur Bas van Aubel en wethouder Pieter Meekels hebben – letterlijk – de eerste schop in de grond gezet voor de nieuwbouw van AenC Slapen op Gardenz in Geleen.

Directeur Bas van Aubel van AenC Slapen benadrukte dat de start van de nieuwbouw voor Van Aubel-Coenen een belangrijke stap is, een opstap voor de toekomst van dit familiebedrijf. Over zes jaar vier AenC Slapen zijn 100-jarig bestaan.

Niet alleen voor Slaapspeciaalzaak AenC Slapen is de nieuwbouw van belang, ook de gemeente Sittard-Geleen  is verheugd dat er begin 2013 een prachtige showroom staat op de plek waar de vervallen hoeve Rosengarten tot voor kort de entree van de stad markeerde.

Wethouder Pieter Meekels (l) en directeur Bas van Aubel van AenC  Slapen geven het officiële startsein voor de nieuwbouw van AenC Slapen op Gardenz in Geleen.

De nieuwe showroom van AenC Slapen telt  twee verdiepingen. De funderingen en palen zijn inmiddels gestort. Nu de bouw gestart is, zijn de aanleg van de vloeren en staalbouw de volgende stap. Daarna wordt de boerderij herbouwd. Het totale verkoopvloer-oppervlak bedraagt 1700 vierkante meter. Hierin zal een compleet aanbod van bedden, matrassen, bodems, kasten en bedtextiel tentoon gesteld worden.

De nieuwbouw – in combinatie met de gerestaureerde hoeve Rosengarten – zoals door de architect vanuit diverse gezichtspunten bekeken.

Met de realisatie van de nieuwbouw komt de afbouw van Woon- en Tuinboulevard Gardenz weer een stap dichter bij. De nu nog lege plekken op Gardenz zullen stap voor stap worden volgebouwd, zodat er over een aantal jaren een grootschalig en kompleet aanbod van winkels zal zijn.

Door nieuwe procedures voor het verlenen van de bouw-vergunning komt de nieuwbouw wat later tot stand dan eerder werd verwacht, geeft Bas van Aubel aan.

Alle partijen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwbouw van AenC Slapen, waren bij de officiële start van de bouw aanwezig.

Cookieinstellingen