Free Record Shop vraagt faillissement aan 

24-05-2013 | (Novum) De Free Record Shop vraagt maandag het faillissement aan voor de Nederlandse vestigingen. Dat heeft de muziekwinkel vrijdag laten weten. In Limburg heeft het bedrijf filialen in Weert, Geleen, Venray, Sittard en Maastricht.

In overleg met de curator wordt gekeken of een doorstart mogelijk is en of de winkels vooralsnog open kunnen blijven. Eigenaar Hans van Breukhoven maakte dit bekend. Free Record Shop wijt de problemen aan “De veranderende markt en niet herstellende economie”. Het bedrijf probeert door te starten in afgeslankte vorm en de winkels open te laten. De directie: “Het is kansrijk dat er winkels van de Free Record Shop in het straatbeeld blijven”.
Vanwege het dalende consumentenvertrouwen besloot Free Record Shop eerder al tientallen winkels te sluiten. Onder andere de winkels op NS-stations gingen hierdoor dicht. De winkels in België zijn overigens niet failliet. Ook de computerspellenketen Game Mania blijft zelfstandig voortbestaan. 
Met het faillissement van de oorspronkelijke platenzaak verdwijnt een karakteristieke winkel uit het straatbeeld. Hoewel de laatste jaren steeds meer winkels moesten sluiten, kent iedereen in Nederland de typisch blauw-oranje huisstijl. Velen kochten er hun eerste singletje, cd of later dvd. Het is een stap in de richting naar downloads en internet en daarmee het begin van het einde van de authentieke platenzaak.
Op Twitter is het faillissement trending topic. 
Cookieinstellingen