Derde dag op rij tropisch, onweer onderweg

De temperatuur in De Bilt heeft dinsdagmiddag voor de derde dag op rij de 30 graden bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het KNMI. Een mogelijke hittegolf is daardoor weer een stapje dichterbij. Of dat haalbaar is, blijft nog even de vraag. Dinsdagavond en woensdag volgen buien met onweer.

Voor een landelijke hittegolf zijn nog twee dagen van 25 graden of hoger nodig in De Bilt. Dinsdagmiddag ontstaan op steeds meer plaatsen in Nederland stapelwolken. In het zuiden en oosten kunnen daardoor regen- en onweersbuien ontstaan. Omdat op grote hoogte weinig wind staat, verplaatsen de buien zich nauwelijks. Lokaal kan daardoor aardig wat regen vallen.
Woensdag neemt de kans op buien verder toe. De zwaarste buien komen naar verwachting in het oosten van het land voor. De temperatuur schommelt tussen de 23 en 27 graden, al zal het volgens Weeronline broeierig heet aanvoelen.
De zomer lijkt zich vanaf donderdag wat te stabiliseren. Het wordt dan een droge en vrij zonnige dag met temperaturen tot 27 graden. Vrijdag kan het in het oosten weer tropisch warm worden, waarna in het weekeinde zware onweersbuien worden verwacht.
Door: Novum