Monument Nicky Verstappen weer beklad

Het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide is opnieuw beklad. Agenten ontdekten donderdagnacht dat het monument onder het purschuim was gespoten. Ook is wederom een brief aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder. Afgelopen weekeinde werd het monument ook al beklad, toen met gele verf.

Bij het monument lagen toen ook briefjes, waarvan de politie de inhoud niet wilde prijsgeven. Vanwege de bekladding afgelopen weekend hield de politie het monument extra goed in de gaten, vertelt de woordvoerder. In het onderzoek naar de vernielingen zijn vooralsnog geen arrestaties verricht. 
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp. Hij werd later dood gevonden. De moord is nooit opgehelderd.
Het monument was al meermaals mikpunt van vernielingen. Een man uit Landgraaf bekende in 2007 het monument te hebben vernield. Justitie had de man eerder aangehouden als verdachte in de zaak-Verstappen, omdat hij brieven bij het monument achterliet waaruit zou blijken dat hij meer informatie had over de moord. Maar later werd hij geschrapt als verdachte in de moordzaak. 
Onduidelijk is nog of de man iets te maken heeft met de bekladdingen van de afgelopen dagen.
Door: Novum