Skatepark046 officieel geopend

Ja, nu mag het dan eindelijk zonder het risico op een pittige bekeuring. Vrijdagmiddag opende wethouder Berry van Rijswijk (GroenLinks) het nieuwe skatepark in Sittard.Het werd een feestelijk gebeuren, met live muziek van Divided Image, Wyatt Earp en Hofbuskers (geregeld door poppodium VOLT) en een barbecue verzorgd door Wild at Heart met de beste hamburger ooit, waar vele tientallen jongeren, gewapend met crossfiets, skates of skateboard, op waren afgekomen.

he7t1vqvjuoiu3s36xpmr0o70
Voor gevorderden …
Het is geen sport voor watjes. Wat in opzet een gedurfde en spectaculaire sprong is eindigt regelmatig in een smak tegen of schuiver over het asfalt. Schaafwonden, kapotte ellebogen, een bloedende knie of een tand door de lip: het hoort er gewoon bij. De kick van een geslaagde stunt maakt dat allemaal goed.
Het 2500m2 grote park biedt tal van uitdagingen, zowel op het niveau van de beginneling als dat van de (ver)gevorderde. Het is het grootste open lucht skatepark van Limburg. De jeugd is er blij mee: “Dit park is echt geweldig, wil je iets vergelijkbaars vinden dan moet je de grens over, naar Hasselt.” Mag ook wel, want het park heeft de gemeente een aardige cent gekost. De aanleg was eerder gepland, maar door protesten van de omwonenden werd het geduld van de skaters tot vandaag op de proef gesteld.
hmf700v4e4p692fiamwmp2yvj
… en voor beginners.
Tegen de blinde muur aan de achterkant van het skatepark heeft de gemeente over de volle lengte een houten schot aangebracht waarop graffitikunstenaars aan de gang kunnen. En ook van die gelegenheid werd graag gebruik van gemaakt, waardoor de achterwand van het skatepark nu ook het aanzien waard wordt.
qinbo9v6i8rue7xlswszmdpzo
BMX-parcours

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen