College wil Oud Limburgs Schuttersfeest steunen

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om een budget van 150.000 euro beschikbaar te stellen voor het OLS 2014 in Grevenbicht. Uit dat budget kunnen alle noodzakelijke maatregelen en kosten vanuit de gemeente worden betaald. 

Door het winnen van het OLS 2013 in Stramproy heeft schutterij Eendracht uit Grevenbicht het recht om dit evenement in 2014 te organiseren. Het OLS is één van de grote jaarlijkse culturele evenementen in onze (eu)regio. De gemeente vindt het belangrijk om goede ondersteuning te verlenen aan het stichtingsbestuur en schutterij bij de organisatie van het OLS 2014. 
Negen werkgroepen
De hoogte van het budget is gebaseerd op de ervaringen van de gemeente Weert bij het vorige OLS in Stramproy. Voor de organisatie van dit evenement is gestart met de oprichting van een stichting. Onder de stichting worden negen werkgroepen geformeerd, te weten: Terrein, techniek, optocht en verkeer; Catering; Personeel; Secretariaat; Communicatie; Evenementen; Sponsoring; Financiën en Overheid. 
De werkgroep Overheid draagt o.a. zorg voor:
  • Vergunningverlening (vergunningen en vrijstellingen);
  • Verkeersmaatregelen (verkeersplan, parkeerplan, calamiteitenroutes, etc.);
  • Openbare orde en veiligheid (draaiboeken t.b.v. de gemeente, politie, brandweer en GHOR, calamiteitenplan, toezicht en handhaving, etc.);
  • Fysieke maatregelen openbare ruimte;
  • Representatie en communicatie (communicatieactiviteiten, uitnodigen en ontvangst gasten, aanvragen beschermschap en erepenningen, etc.).
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen