Verkeersquiz Sittard-Geleen-Born-Beek

Foto: Sittard-Gel

Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Limburg in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen-Born en de gemeente Beek de Verkeersquiz. 

Leerlingen van groep 7/8 nemen het woensdagochtend 6 november tegen elkaar op in het Hubertushuis (De Boew) te Geleen.
Alle scholen binnen de gemeente Sittard-Geleen-Born zijn aangeschreven met een uitnodiging om deel te nemen aan deze educatieve quiz.
De scholen die zich ingeschreven hebben zijn basisschool Onder de Kastanje, basisschool De Hoefer, basisschool Het Avontuur en basisschool De Kluis.
In de gemeente Beek werd voor het vierde jaar op rij een gemeentelijke quiz gespeeld waaraan alle scholen uit die gemeente (6) meespelen. De quiz werd gehouden op 23 oktober en daaruit kwamen basisschool De Kring en basisschool Hubertus als beste naar voren. Zij zullen daarom de gemeente Beek vertegenwoordigen op 6 november.
Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname aan het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Maar minstens even belangrijk is dat door de inzet van een quiz, verkeer voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties, want ze winnen graag.
De quiz bestaat uit 30 vragen, die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. 
De winnende school mag de gemeente Sittard-Geleen-Born of de gemeente Beek op 5 juni 2014 vertegenwoordigen in de Limburgse Finale! Deze zal in Roermond worden gespeeld.
Cookieinstellingen