FNV-protest bij stadion Fortuna Sittard

Foto:

Woensdagochtend verzamelden enkele tientallen actievoerders van het FNV zich bij de ingang van de parkeergarage onder het stadion van Fortuna Sittard. De reden dat op die plek werd geprotesteerd is dat de gemeente woensdag in Fortunato een landelijk congres houdt over  over het Werkbedrijf zoals dat in Sittard-Geleen functioneert. 

De protesten richten zich tegen de volgens de gemeente succesvolle aanpak waarmee werkzoekenden in de bijstand aan het werk worden gezet via het Werkbedrijf. Volgens de FNV is er echter van succes geen sprake.
De aanpak die onder andere in Sittard wordt gehanteerd leidt volgens de FNV tot verdringing op de arbeidsmarkt. Het leidt daarnaast tot concurrentie op loon en het biedt geen perspectief op vast werk.
De FNV heeft aantal eisen geformuleerd, die op 29 januari nogmaals aan de gemeente worden aangeboden. “Op basis van deze eisen willen wij een aantal afspraken maken zodat deze trajecten leiden tot echte banen en meer koopkracht. Ook willen wij dat de verdringing die ontstaat stopt”, zegt de FNV op zijn website.
» commentaar FNV op de buitengewone harde aanpak van werkzoekenden in de bijstand ten opzichte van de manier waarop politieke en ambtelijke corruptie wordt bestraft.
protestactie-fnv-tegen-banenplan-gemeente-2
Cookieinstellingen