Leontien top-ambassadrice voor Eneco Kids Ride

Hoe is het om in een peloton te rijden en om naar de finish te sprinten? Ervaren wat een beroepsrenner voelt, en dat onder begeleiding van onder meer meervoudig oud-wereldkampioene en olympisch kampioene wielrennen Leontien Zijlaard-van Moorsel: het kan tijdens de Eneco Kids Ride.

De Eneco Kids Ride vindt ook dit jaar weer plaats in Sittard-Geleen in het voorprogramma van de laatste etappe van de Eneco Tour op zondag 17 augustus. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar gaan dan samen met Leontien in een peloton van maximaal 200 wielrennertjes en -renstertjes de laatste kilometers van de slotetappe in Sittard afleggen. Let op: het is geen wedstrijd: meedoen is het belangrijkste!
De deelnemers aan de Kids Ride krijgen toegang tot de Eneco Kids Area, waar zij een perfect zicht hebben op de finish van de profrenners van de Eneco Tour. In de area staan ook verschillende fietsgerelateerde speeltoestellen opgesteld en worden de kids getracteerd op een drankje en een hapje.
Om kinderen extra te motiveren om aan de Eneco Kids Ride deel te nemen was oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel vrijdag te gast in Sittard-Geleen. Zij bezocht een aantal scholen om uit te leggen wat de Eneco Kids Ride is en werd ontvangen door wethouder van Jeugdzaken Bert Kamphuis. Die onderstreepte nog eens dat Sittard-Geleen een echte wielerstad is, een stad ook waar erg veel aandacht is voor topsport, voor breedtesport en voor jeugd.
wziaj2jxow1b6cjyrtbxf4sfc
V.l.n.r. Bert van Soest (Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen), Leontien Zijlaard-van Moorsel en wethouder Bert Kamphuis. Foto: © Arjan Krijntjes, VMN-fotografie.
Doel van de Eneco Kids Ride is om kinderen enthousiast voor sporten te krijgen. Natuurlijk allereerst voor de wielersport, maar het gaat er vooral om kinderen het plezier van samen sporten te laten ervaren. “Hardlopen, voetballen, atletiek: het is allemaal prima, als je maar iets aan sport doet, want dat is hartstikke belangrijk voor je ontwikkeling”, hield Leontien haar gehoor tijdens het bezoek aan de scholen voor.
Vragenvuur
De scholieren hadden een hele rits vragen voor Leontien, die zij allemaal beantwoordde. Die varieerden van “Wat eet je het liefst? – Wat zijn je hobby’s? – Wat was je mooiste overwinning” tot “Waarom ben je gaan fietsen? – Waarom ben je gestopt met fietsen?” en “Hoe ben je van je anorexia afgekomen?”. Ook die laatste vraag kreeg een uitgebreid antwoord. En na alle vragen en antwoorden en het bewonderen van de meegebrachte gouden WK- en Olympische medailles was het tijd voor een ‘selfie-shoot’: alle kinderen wilden wel een selfie met Leontien.
nocrvxrtzbohubz1hprlnj46x
… een selfie met een beroemdheid …
Meedoen aan de Eneco Kids Ride?
Inschrijven is helemaal gratis. Kinderen die geen eigen fiets en/of fietshelm hebben moeten dat wel even aangeven op het aanmeldingsformulier, zodat de organisatie ervoor kan zorgen dat iedereen veilig kan deelnemen. 
gz5h815qjpic2wp8w637syuuw
Allemaal op de foto met Leontien – Petrusschool.