Dip & Go betaald parkeren

Met belparkeren hoeft u niet meer naar de automaat...
Met belparkeren hoeft u niet meer naar de automaat...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds donderdag 26 juni hoeft u bij het – achteraf – met uw pinpas betalen van uw parkeerkaartje  bij de parkeerautomaten op parkeerplaats Steenweg Sittard en Elisabethstraat Geleen geen pincode meer in te voeren.

Dit systeem van betalen heet Dip & Go en is sneller en veiliger: u hoeft uw pincode namelijk niet meer in te voeren, dus anderen kunnen ook uw betaalgegevens niet meer achterhalen.   
Hoe betaalt u via Dip & Go bij de parkeerautomaten van het cameraparkeren?
U komt aan met uw auto en uw kenteken wordt door een camera geregistreerd.
U parkeert uw auto en hoeft dan verder niets te doen. U kunt gaan winkelen of andere zaken doen waar u voor komt.
Bij terugkomst op het parkeerterrein voert u uw kenteken in bij de betaalautomaat. In het scherm staat wat u moet betalen. Dit kunt u vervolgens contant, of met Dip & Go betalen.
Kiest u voor Dip & Go, stop dan uw betaalpas in de parkeerautomaat. Het bedrag wordt dan gelijk afschreven, zonder dat u een pincode hoeft in te voeren.
U kunt nu uw betaalpas en het bonnetje uit de parkeerautomaat halen.
Vervolgens stapt u in uw auto en verlaat het terrein. Uw kenteken wordt weer door de camera gescand om te controleren of u heeft betaald. Als dat het geval is, wordt het kenteken meteen uit de database verwijderd. Is dit niet het geval, dan krijgt u een naheffingsaanslag gestuurd.
 
Achteraf betaald parkeren 
Op de parkeerterreinen Steenweg Sittard en Elisabethstraat Geleen heeft de gemeente het zogenaamde cameraparkeren ingevoerd. Bij de in- en uitgang staan geen slagbomen, maar staan kentekencamera’s opgesteld die de kentekens van alle in- en uitrijdende voertuigen registreren. U betaalt achteraf uw parkeergeld en hoeft zich geen zorgen te maken dat de parkeermeter afloopt.
Cookieinstellingen