Pitboel Theater opent haar muziekseizoen

Op vrijdag 22 augustus opent Pitboel Theater het nieuwe muziekseizoen 2014-2015 met live optredens van vier bands tijdens de Band Night/Open Stage. Vanaf 20:00 uur spelen Monsterbird, Basket Case, Black Label en als laatste Inkt sets van 25 minuten. De avond is vrij toegankelijk.

Monsterbird
De band Monsterbird is afkomstig uit Heerlen en winnaar van Kunstbende 2013 Nederland. Recent werd de samenstelling van de band gewijzigd. Gelukkig bleef zanger Ruben Verkerke en hiermee blijft de stijl van Monsterbird herkenbaar. Zijn stem doet denken aan muziek van the Rasmus en dat is een compliment. Beïnvloed door oa. Jimi Hendriks, The doors en Black Sabbath maar vooral door hun eigen nummers zullen zij op The band Night/Open Stage misschien wel hun eerste legendarische optreden in de nieuwe bezetting geven.
Basket Case
Basket Case is afkomstig uit Maastricht/Valkenburg en bestaat uit 5 leden. Basket Case is een Nederlandse band met invloeden van punk, maar ook met metal en rock. De band speelt vooral hedendaags en vernieuwd eigen repertoire en staat energiek op het podium. De invloeden van bands zoals Siouxie and the Banshees, Nina Hagen zijn ook duidelijk hoorbaar. Met een indrukwekkende frontvrouw Down Dumez staat Basket Case garant voor dansbare muziek die uniek is in haar soort.
Black label
Deze uit Maastricht afkomstige band val te typeren als energiek, fanatiek en uniek. Elk optreden veroorzaakt een wall of sound die vraagt om oordopjes. De band is o.a beïnvloed door bands als Tool en Mastadon. Het plezier en vakmanschap stralen van het podium en knallen uit de speakers, de performance van zangeres Josca is een ware belevenis.
Inkt
Inkt, een jonge enthousiaste band die zich niet vastbijt in een bepaald genre, is afkomstig uit Nieuwstadt en midden-Limburg. Door de verschillende invalshoeken van de bandleden wordt er een leuke en interessante mengelmoes gecreëerd. De basis van hun muziek is een rockachtig sfeertje met gitaarlicks en zinsmelodieën die de rest van de dag in je hoofd blijven hangen. Invloeden van Red Hot chili Peppers maar ook van Toto waren hoorbaar tijdens hun recente optreden in Poppodium VOLT.
 
Cookieinstellingen