Eigen poef voor Sint Rosa

Vrijdag 29 augustus begint het Sint Rosa Festival in de Sittardse binnenstad. Met het bedrijf LePoef, dat Harie Peters (ook bekend als de Banner-Man) samen met een compagnon runt, haakt hij daarop in met een bijzondere poef die in een gelimiteerde oplage wordt geproduceerd.

LePoef gaf aan Sittardenaar Harrie Vranken, die door de crisis in de bouw gedwongen de overstap maakte van architectuur naar grafisch ontwerp, de opdracht om een ontwerp voor een poef te maken met Sint Rosa als thema. “Toen ik het resultaat zag werd ik wel even stil. Er valt ongelooflijk veel te zien in het aangeleverde ontwerp, dat betrekking heeft op de Sint Rosaviering en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ben zelden zo enthousiast geweest over iets als over dit ontwerp”, zegt Peters.
lepoef-sint-rosa-vrijstaan
Op de poef is inderdaad van alles te zien: vanzelfsprekend de Sint Rosakapel, het glas in lood en de lambrizering van de St. Michielskerk, de processie, de oude stad met zijn omwalling, akolieten, schutterij Sint Rosa, de leeuw Asor (of eigenlijk: meerdere leeuwen), de Kollenberg … en al die beelden gaan veelal vloeiend in elkaar over en treffen mooi het gevoel dat de Sittardenaar heeft bij Sint Rosa. 
De in gelimiteerde aantallen geproduceerde poef is vanaf donderdag te zien en te koop bij cadeaushop Mooi op de Brandstraat en bij De Companen op de Putstraat. De kleine uitvoering (30x30x30cm) kost 135 euro, de grote (50x50x50cm) wisselt voor 239 euro van eigenaar.
Het materiaal
De zitkubussen van LePoef zijn gemaakt van meubelplaat waarop een prima kwaliteit wattering is aangebracht. Daaroverheen komt weerbestendig zeildoek, dat met elk gewenst motief met UV-bestendige inkt kan worden bedrukt. De prints worden afgelakt met twee lagen krasbestendige transparante lak. Het resultaat is een weerbestendige poef van uitstekende kwaliteit die goed schoon te houden is.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
LePoef maakt voor de vervaardiging van de zitkubussen gebruik van de diensten van Vixia en de Orbis timmerwerkplaats, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding werken. 
Daarnaast biedt LePoef sinds kort ook een recyclingservice aan, waarmee bedrijven hun oude, wellicht door weer en wind verweerde banners een nieuw leven kunnen geven. “We reinigen de oude banners grondig en zetten er dan een paar lagen krasbestendige lak overheen. Vervolgens maken we er bijvoorbeeld een tas van, of gebruiken we de oude banner als bekleding voor een nieuwe poef. Zo krijg je stuk voor stuk unieke exemplaren, waarin de tand des tijds geconserveerd zichtbaar is.”
Kijk voor meer informatie op www.lepoef.com en op Facebook.