Burendag treft het met het weer

Zaterdag was het weer nationale Burendag, een initiatief van het Oranjefonds om de onderlinge band tussen buurtgenoten weer eens te versterken.

In het hele land waren er allerlei initiatieven, variërend van een gezamenlijke maaltijd, een buurtbarbeque of middels een werkactie samen de handen uit de mouwen te steken om de groenvoorziening in de buurt eens aan te pakken of het buurthuis te schilderen.
In Sittard-Geleen waren er ook op diverse plekken activiteiten door en in de buurten georganiseerd.
ghexicob97lsbta6e5m8uug5x
Speeltuin De Roetsj had bewoners van het hele Limbrichterveld en Hoogveld uitgenodigd om samen activiteiten te ondernemen. Er werden versieringen gebreid en vogelkastjes in elkaar gezet en beschilderd en er kon door de kinderen natuurlijk naar hartelust worden gespeeld. Met dank aan de Jumbo-supermarkt uit de buurt was er gratis vlaai en chips. Het was er de hele dag erg druk en het publiek liep uiteen van piepjong tot stokoud. Een gezellige dag!
lu7btq4tf60bkir5pfaj7sha9
Ook erg geslaagd was de circus-workshop voor kinderen en hun ouders op het pleintje in de Landweringstraat in Ophoven. Monocycles, diabolo’s, jongleerkegels, draaiende bordjes op bamboestokken en meer circusattributen stonden ter beschikking van de jeugd, die maar wat graag met de spullen aan de slag wilde. 

Niet alleen in speeltuin De Roetsj en in Ophoven waren activiteiten georganiseerd, zoals blijkt uit onderstaande berichten op Twitter.
[twitter_old 515871118339891200]
[twitter_old 515829530683260928]
Cookieinstellingen