De Gats binnenkort weer open

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Binnenkort gaat Tapperie De Gats aan de Markt in Sittard weer open. Het café in een van Sittards meest bekende panden krijgt dan met Frank Braam (26) en zijn vriendin Sanne Claessens (24) twee jonge en enthousiaste uitbaters. 

Afgelopen weken werd er hard gewerkt en gepoetst in het monumentale oude vakwerkpand. Van de zoldering van de eerste verdieping tot in de kelder werd alles aan een grondige schoonmaakbeurt onderworpen. Verder verandert er weinig aan het interieur, maar wel wordt de formule van de zaak anders.
Frank en Sanne willen zich vooral richten op een publiek van 23 jaar en ouder, dat waardering heeft voor al het goede van Limburg, maar ook van België en Duitsland. Dat zal niet alleen te merken zijn aan de muziek, maar zeker aan de bierkaart én aan het menu. Ook komen er bordspellen. “We willen geen uitgesproken feestcafé worden – al is een feestje natuurlijk nooit weg – maar een plek waar mensen gezellig bij elkaar komen om eens bij te praten, elkaar te ontmoeten en wat te eten”, zegt Sanne.
In De Gats kan de bezoeker in eerste instantie kiezen uit een 40-tal bieren uit Nederland, België en Duitsland, maar, zo zegt Frank: “rond Kerst zal dat aantal zijn uitgegroeid naar een 100-tal verschillende soorten. We hebben nog even tijd nodig om het volledige assortiment op voorraad te krijgen.” 
Er komt een lunchkaart, maar er komt ook een beperkte restaurantkaart met vooral streekgerechten. “Zoervleisj, knien in ’t zoer, bloudwoosj mit appel en meer bekende Limburgse gerechten.” Tijdens de Oktoberfeesten wordt de kaart in Oktoberfeeststijl aangepast met schnitzels, worst en halve hanen.
Daarnaast introduceren Frank en Sanne op zondagen “Mit de kaetel op taofel”. In dit concept kunnen mensen die willen eten met drie of vier man een tafel reserveren, waar men dan samen voor een bedrag van 30 à 40 euro – afhankelijk van wat er op het menu staat – een pan eten op tafel krijgt gezet. Vlees snijden en opdienen doen de gasten dan zelf, net zoals thuis. Op woensdagen mag iedereen voor een bedrag van 6,95 euro aanschuiven en mee-eten wat de pot schaft. De keuken is open tot 20:00 uur. 
De voorlopige opening van de zaak is voorzien op zaterdag 4 oktober. Na een weekje proefdraaien heropent de Pub officieel op 11 oktober. In de winterperiode is Tapperie De Gats op dinsdag gesloten. Op maandagen opent De Gats om 12:00 uur en op alle andere dagen om 10:00 uur. In de zomerperiode is De Gats elke dag open.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen