‘Geheime Tuinen’ genomineerd voor VVV-innovatieprijs

Het Sittardse project ‘Geheime Tuinen’ is dit jaar, samen met 9 andere Limburgse bedrijven, organisaties of initiatieven, genomineerd voor de titel ‘Meest innovatieve ondernemer 2014’.

‘Geheime Tuinen van Sittard’ is een project van de Vereniging Sittards Verleden en bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers sinds 2012.
De werkgroep doet onderzoek naar tuinen en andere groenstructuren in Sittard. Dit onderzoek behelst naast de geschiedenis van het groen zelf ook de verhalen rondom het groen, zoals verhalen van mensen die een relatie hebben (gehad) met het groen. Aan de hand daarvan wordt het verhaal van de stad verteld middels rondleidingen, in gedrukte en digitale vorm en gevisualiseerd in onder andere objecten. Voorzitter en contactpersoon van de werkgroep is stadsarchivaris Peer Boselie, die ook als gids voor de deelnemers aan de Geheime Tuinenwandelingen meewerkt.
Elke eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding door de geheime tuinen van Sittard, die om 11:30 uur vertrekt vanuit de Jardin d’Isabelle (via steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Die wandelingen duren doorgaans anderhalf à twee uur en zijn – zonder aanmelding voorag – voor iedereen gratis toegankelijk.
De VVV-innovatieprijs wordt dit jaar voor de zevende keer toegekend aan een initiatief  dat of ondernemer die zich weet te onderscheiden met nieuwe ideeën, processen en diensten binnen de toeristisch/recreatieve sector, die tevens als voorbeeld kunnen dienen voor andere ondernemers.
Behalve De Geheime Tuinen van Sittard zijn ook de volgende initiatieven genomineerd:
– Cave Experience, Valkenburg
– Museum aan het Vrijthof, Maastricht
– Avonturenpark Valdeludo, Echt
– Villa de Proosdij, Klimmen
– Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis, Eijsden
– Etenschap, Klimmen
– B&B De Pingerhoeve, Nuth
– Ezelstal Hans en Grietje, Maastricht
– Wijndomein Sint Martinus, Vijlen
Vanaf 30 oktober kunt u via de website van VVV Zuid-Limburg uw stem uitbrengen op één van deze initiatieven. Dat kan tot en met 30 november. Na deze stemronde bepaalt een vakjury, onder meer door een ‘bedrijfsbezoek’, welke van de drie door het publiek als beste gekozen initiatieven als winnaar uit de bus komt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg op woensdag 14 januari 2015 in het Holland Casino te Valkenburg.
Cookieinstellingen