Jeugdwaterschapsbestuur bezocht waterschappen

Waterschap Roer en Overmaas
Waterschap Roer en Overmaas
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 20 maart, twee dagen na de waterschapsverkiezingen, wordt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het de jaarlijkse Wereld Waterdag gehouden, een bijeenkomst waarop aandacht wordt gevraagd voor de wereldwijde waterproblematiek.

Dit jaar is het thema Water & Sustainable Development. Als opmaat voor Wereld Waterdag ging het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur op 6 en 7 maart op bezoek bij alle Nederlandse waterschappen.

» Wereld Waterdag 2015

Bij die bezoeken waren de dijkgraven of bestuurders aanwezig om de Tien Gouden Regels in ontvangst te nemen. De Tien Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven. De regels zijn bedacht door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur.

Daarnaast maakten de jeugdbestuurders samen met de dijkgraaf een stemfie in een mobiel stemhokje om aandacht te vragen aan de Waterschapsverkiezingen die op 18 maart zijn.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur
Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal een waterschap. Van de 23 Nederlandse waterschappen hebben er 21 een jeugdbestuurder. Belangrijkste doel is om de jeugd meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de waterschappen meer naamsbekendheid te geven, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.

Cookieinstellingen