Onderwijs- en sportvoorzieningen kleine kernen

Bijeenkomst in Limbicht op 17 maart 2015
Bijeenkomst in Limbicht op 17 maart 2015
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 16 en 17 maart werden in Grevenbicht respectievelijk Limbricht bewonersbijeenkomsten gehouden over door de klankbordgroepen aangegeven voorkeursvarianten voor de realisatie van centrale locaties voor onderwijs- en sportvoorzieningen in de kleine kernen.

In 2014 heeft het College besloten om de uitvoerbaarheid van de voorkeursvarianten – zoals die zijn aangegeven door de klankbordgroepen – voor de realisatie van centrale locaties voor onderwijs- en sportvoorzieningen in de kleine kernen (Grevenbicht en Obbicht en Einighausen, Guttecoven en Limbricht) verder te onderzoeken.

In navolging op eerdere onderzoeken heeft onderzoeksbureau BRO daarom de mogelijke realisatie van een onderwijs- en sportvoorziening in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht nader op ruimtelijke uitvoerbaarheid getoetst. Hetzelfde heeft BRO gedaan voor een sportvoorziening in het middengebied tussen Guttecoven, Einighausen en Limbricht.

De resultaten van beide onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens informatiebijeenkomsten voor bewoners, belanghebbenden en belangstellenden op 16 maart in Grevenbicht en op 17 maart in Limbricht.

Tijdens deze bijeenkomsten zijn de onderzoeken nader toegelicht in presentaties van BRO. Daarnaast was er de gelegenheid voor iedereen om vragen te stellen. Om alle informatie die we deze avond met elkaar gedeeld hebben voor iedereen beschikbaar te stellen, kunt u op deze pagina de onderzoeken, de presentaties en de gestelde vragen met de gegeven antwoorden teruglezen.

16 maart, Grevenbicht
» Presentatie BRO GO
» Onderzoek BRO GO
» Vragen en antwoorden aanwezigen

17 maart, Limbricht
» Presentatie BRO GLE
» Onderzoek BRO GLE
» Vragen en antwoorden aanwezigen

Cookieinstellingen