Makado houdt rekening met Sittard-Geleen

Foto: Makado Beek- beeldcitaat Google Maps

Bij de uitbreiding van Makado in Beek zal rekening worden gehouden met de belangen van Sittard-Geleen.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen en burgemeester Ralf Krewinkel van Beek, zo meldt Dagblad De Limbugrer/Limburgs Dagblad maandag.

De invulling van 7500 vierkante meter nieuwe winkelruimte in Makado mag wat Sittard-Geleen betreft alleen worden ingevuld als uitbreiding van bestaande winkels in Makado of met zaken die een aanvulling vormen op de winkels in Sittard en Geleen. Zo wil men voorkomen dat bestaande winkels naar Beek verhuizen.

De Raad van State vernietigde vorige maand overigens het door de Beekse gemeenteraad goedgekeurde bestemmingsplan voor de uitbreiding van Makado, omdat niet was aangetoond dat er een urgentie bestond voor de uitbreiding met nieuwe retailzaken en omdat er geen rekening was gehouden met onwikkelingen in Stein (herbouw winkelcentrum) en Sittard-Geleen (Ligne).

Omdat de voor de uitbreiding verleende omgevingsvergunning geldig blijft wil Beek Makado bij uitbreiding niets in de weg leggen. Reden voor Sittard-Geleen om met de buurman in gesprek te gaan.

Cookieinstellingen