Online buurtplatform ‘de lucht in’

Lancering online buurtplatform
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Onder zeer grote belangstelling is maandagmorgen in buurtcentrum De Oase in Sittard Noord-Oost het nieuwe online buurtplatform voor de Westelijke Mijnstreek gelanceerd.

Dat gebeurde door de wethouders Leon Geilen en Astrid Verblakt. Zij telden af, waarop de in groten getale aanwezigen – buurtbewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen, initiatiefnemers en geïnteresseerden – door het loslaten van blauwe ballonnen het platform symbolisch de lucht in stuurden.

Voorafgaand aan de lancering kregen de aanwezigen informatie en instructie over het gebruik van het platform. De wijk Sittard Noord-Oost heeft hiermee de primeur van het online platform dat straks ook voor alle andere wijken in de Westelijke Mijnstreek beschikbaar zal zijn.

Wat is een online buurtplatform?
Het online platform www.westelijkemijnstreekonline.nl is een eenvoudige internetpagina waarop jong en oud via een muisklik op een plaatje (een zgn. cube) gemakkelijk informatie kan ontsluiten. De gratis website ondersteunt mensen in de wijk in alle opzichten.

U vindt er diensten en producten van bedrijven/zorgaanbieders in de buurt, net zo gemakkelijk als verenigingen, of de buurman om de hoek die – misschien net als u – graag een potje biljart speelt. En dat op een eenvoudige, toegankelijke manier. De interactie op de website helpt mensen langer hun zelfstandigheid te bewaren en zorgt voor meer verbinding tussen bewoners van de wijk onderling.

Het platform in andere buurten?
In de loop van 2015 zullen andere buurten/wijken in de Westelijke Mijnstreek gefaseerd aanhaken op het platform. Conform planning zal eind 2016 de hele Westelijke Mijnstreek aangesloten zijn op Westelijkemijnstreekonline.nl.

Cubigo en SocialCare
Cubigo ontwikkelt de digitale basis van het platform, Social Care is verantwoordelijk voor het beheer van het platform.

Samenwerkende Partners
De gemeente Sittard-Geleen stelt namens de Westelijke Mijnstreek een opstartsubsidie voor de opzet en uitrol beschikbaar aan de samenwerkende partners: Cicero Zorggroep, Daelzicht, LEVANTOgroep, Atrium-Orbis, Pergamijn, Partners in Welzijn, SGL, Vivantes en woningcorporatie ZOwonen.

Reacties

article
53839
Onder zeer grote belangstelling is maandagmorgen in buurtcentrum De Oase in Sittard Noord-Oost het nieuwe
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20150330/online-buurtplatform-de-lucht-in/
2015-03-30T13:34:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/03/digitaal-wijkplatform-live-sittard-noord-oost.jpg
Online buurtplatform Westelijke Mijnstreek
Nieuws