Zorgen om zorg: petitie Red de Zorg

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

De volkspetitie Red de Zorg is al ruim 200.000 keer ondertekend. De volkspetitie is een initiatief van FNV en CNV om het kabinet te bewegen om te stoppen met de bezuinigingen op de zorg.

Binnen twee weken na lancering is de petitie Red de Zorg 200.000 keer ondertekend, zo meldde vakcentrale FNV woensdag. Woensdagmiddag was de belangstelling om de petitie te ondertekenen zo groot dat de website fnvvoorzorg.nl enige tijd op zwart ging.

FNV-voorzitter Ton Heerts stelt dat door de bezuinigingen van het kabinet tienduizenden zorgmedewerkers hun baan verliezen en nog veel meer kwetsbare mensen hun zorg. “Het feit dat in zo’n korte tijd al zoveel Nederlanders de volkspetitie hebben getekend, zegt alles over hoe breed in Nederland de zorgen om de zorg zijn”, zegt Heerts.

Sinds 1 januari dit jaar zijn de nieuwe zorgwetten van kracht en bezuinigt dit kabinet 3 miljard euro op onze zorg. Met alle gevolgen van dien: ouderen die naar de rechter moeten om hun thuiszorg te behouden; chaos met de uitbetalingen van de PGB’s; meer verwarde mensen op straat omdat er geen plek voor ze is; huisartsen die de noodklok luiden omdat de zorg thuis niet op orde is; tienduizenden zorgmedewerkers die hun baan verliezen. En zo zijn er tal van voorbeelden de afgelopen maanden in het nieuws geweest. Recht op goede zorg is niet meer vanzelfsprekend.

» Volkspetitie Red de Zorg

Cookieinstellingen