St. Jan, St. Jan en nog eens St. Jan

Zaterdag vond in Sittard een bijzonder muzikaal treffen plaats. Twee fanfares met de naam St. Jan kwamen op bezoek bij hun Sittardse naamgenoot. Doel van het treffen: samen muziek maken en de onderlinge vriendschapsbanden aanhalen.

Deze Sint Jannen-dag is een terugkerend evenement dat door een van de drie deelnemende verenigingen wordt georganiseerd. In 2005 heeft deze dag voor het eerst plaats gevonden in Sint Jansteen (Zeeland), naar een idee van de lokale fanfare St. Jan. Dit jaar organiseert fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek dit evenement. De derde editie zal te zijner tijd plaatsvinden in Meddo (Gelderland).

´s Ochtends hielden de drie korpsen samen repetitie, ´s middags omstreeks 14:30 uur liepen de drie St. Jannen als één giga-groot fanfarekorps, voorafgegaan door de gezamenlijke drumbands, vanaf de Steenweg naar de Markt. Onderweg hielden ze een aantal keren stil om een paar marsen te spelen. Op de Markt volgde nog een gezamenlijk optreden. Zaterdagavond werd daar in het verenigingslokaal in Leyenbroek nog een concert en gezellig samenzijn aan vastgeplakt.

youtu.be/WEeRyeQhOZc

Reacties

gallery
58840
Zaterdag vond in Sittard een bijzonder muzikaal treffen plaats. Twee fanfares met de naam St.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20150613/st-jan-st-jan-en-nog-eens-st-jan/
2015-06-13T21:41:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/06/sint-jannendag-01.jpg
fanfare, St. Jan, treffen
Nieuws